Daglig leder og eier Håkon Elvevoll t.v.) og styreleder Jan Halstensen ser frem til å utvikle S-Bygg videre.

Halstensen inn som styreleder i S-Bygg

Jan Halstensen går fra 19. mars inn som styreleder i entreprenørselskapet S-Bygg.

Både Halstensen og daglig leder og eier av S-Bygg, Håkon Elvevoll, forteller at de har hatt god kontakt gjennom flere år.

– Nå følte vi at tiden var inne til at jeg kunne komme inn som styreleder, sier Halstensen til Byggeindustrien.

Han har fulgt S-Bygg over en lengre periode.

– Selskapet har meget gode verdier, noe som har vært avgjørende for meg for å kunne ta på meg denne rollen. De vektlegger kompetanse, dyktige ansatte, langsiktighet, kvalitet og det gjøre en god jobb for kundene. Om man ser på hva de har prestert de siste 6-8 årene er det ingen som har levert flere og bedre prosjekter på rehabiliteringsmarkedet i Stor-Oslo, mener Halstensen.

– For S-Bygg er det veldig positivt å få Jan med på laget, med den tunge og lange erfaringen fra næringslivet og byggenæringen, sier Håkon Elvevoll.

– Han har stått øverst på ønskelisten i en lengre periode. Vi håper Jan kan bidra til å ta oss videre inn i fremtiden, med de utfordringene byggenæringen står foran, sier Elvevoll.

Halstensen sier at det er viktig for ham at de miljøene han går inn i skal være solide og at engasjementet skal gå over tid. Han var toppsjef i Saint Gobain Byggevarer/Weber i en årrekke, og ved fylte 62 år gikk han over i en styrelederrolle i dette selskapet. Han sitter nå også som styreleder for fjerde året i Byggenæringens Landsforening (BNL), og har tidligere sittet fem år som styreleder i Byggevareindustrien. Han har gjennom mange år hatt sentrale verv i Norges Fotballforbund (NFF), og er nå styreleder i flere datterselskaper av NFF.

– Nå blir det en spennende utfordring å gå inn i S-Bygg, legger Halstensen til.

S-Bygg er en tradisjonsrik entreprenørvirksomhet, som har sitt hovedkontor i Nittedal, og har 105 ansatte med en årlig omsetning på rundt 300 millioner kroner.

Halstensen etterfølger Jan Tormod Dege, som har vært styreleder i cirka to år.

– Det har vært en positiv utvikling for selskapet, fra å være en gründerbedrift der man har dratt alt selv, til en ny fase der man får inn impulser utenfra, som kan jobbe i tett samspill, sier Halstensen.

– S-bygg er nå i ferd med å gå over i en ny fase. Vi ønsker å profesjonalisere oss for å ta steget videre. Tradisjonelt har vi fokusert vår virksomhet inn mot rehabiliteringsmarkedet, og det vil fortsatt bli vårt hovedsatsingsområde, men vi vil også ta oppdrag innen boligmarkedet, legger Elvevoll til.