Icopal tar tak i logistikken

Icopal tar i bruk nye løsninger fra Blue Ridge for prognostisering, planlegging og vareforsyning for ytterligere å styrke sin vekst.

Inventory Investment AS annonserer at Icopal har valgt selskapets etterspørselsdrevne løsninger fra Blue Ridge for prognostisering, planlegging, innkjøp og analyse. Icopal valgte Inventory Investment til å styrke videre vekst ved å ta styringen og kontrollen av selskapets forsyningskjede til et nytt nivå.

- Vi ser frem til en helt ny oversikt gjennom hele forsyningskjeden. Vi kan bli mye mer proaktive og dermed minimere overraskelser og hindre uønskede situasjoner før de inntreffer, sier Asgeir Lium, Supply Chain Manager i Icopal.

– Med en slik avansert kontroll over fremtidige ordre og lagernivåer kan vi utløse ytterligere effektivitetspotensialer samtidig som vi sikrer en høy service overfor våre kunder. I bransjen for industrielle produkter er dette nivået på fremtidige planlegging, presisjon og analyse ganske enestående, legger han til.

Ledelsen i Icopal har også lagt vekt på den strategiske og langsiktige verdien de cloud-baserte Blue Ridge-løsningene levert av Inventory Investment kan gi.

– Vi ser at planleggingsmulighetene som Blue Ridge-løsningene fra Inventory Investment gir, vil sette oss i stand til å øke vårt forsprang i bransjen og å ytterligere forbedre vår ytelse som leverandør med knivskarp presisjon knyttet til fremtidige ordre, sier administrerende direktør Trygve Bruno Thøgersen.

– Vi får full kontroll på vår kapitalstrøm fordi systemet har kontroll på hver eneste ordre ned på daglig nivå. Implementeringen har vært helt sømløs og vi er veldig fornøyde, fortsetter Icopal-sjefen.

Icopal benyttet i flere år et enkelt innkjøpssystem og innså at deres behov for en ny generasjon systemer kunne understøtte den nye generasjonen av høyt utdannede og profesjonelle logistikere.

- Nå innser profesjonelle logistikere kanskje mer enn noen gang hvilken innvirkning de har på selskapets bunnlinje, legger Lium til. - Vi ønsker å gi dem løsninger som til fulle gir dem muligheter for å planlegge og styre vareflyten på den absolutt mest lønnsomme måten. Dette innebærer å ta steget opp i førstedivisjonen innen planlegging og optimering av forsyningskjeder, sier Lium.

Blue Ridges nordenpartner Inventory Investment AS has gjennomført implementeringen og supporterer løsningen og ser allerede potensialene på tvers av hele selskapet.

- Jeg har fulgt Icopal i flere år. Basert på kompetansen og talentet i deres team, og ikke minst ledelsens strategi, var jeg overbevist om at de ville være i stand til å dra nytte av denne innovasjonen innen deres forsyningskjede, sier Sverre Rosmo, daglig leder i Inventory Investment AS.

- De tar nå steget inn i elitedivisjonen. Vi er både ydmyke og glade over å ha fått Icopal som kunde og ser frem til et langt og fruktbart partnerskap, avslutter han.