Blågrønn faktor – verktøy for å sikre kvalitet i uterom

StedOslo, Norge
ArrangørNorske arkitekters landsforbund
Fra24.04.2014
Til24.04.2014
TidspunktTorsdag kl 13.00 - 16.00

Blågrønn faktor (BGF) er et verktøy utviklet for å måle blågrønne kvaliteter i et område, altså vann og vegetasjon. Det skal bidra til at det blir lettere for myndighetene å sette minimumskrav i forbindelse med utbygging.

På dette kurset får vi vite bakgrunnen for og intensjoner med verktøyet. Vi får en nærmere presentasjon av innholdet og hva det innebærer av bruksmuligheter. Vi får også noen kritiske refleksjoner rundt verktøyets muligheter og begrensninger.

Meningen er å gi blå og grønne kvaliteter økt beskyttelse og større status og samtidig bidra til økt kvalitet på uterom. Verktøyet er ment å være fleksibelt og er dermed åpen for kreative løsninger innenfor gitte rammer. En viktig fordel med verktøyet er at det kan forankres juridisk både i kommuneplanens arealdel og i reguleringsplaner og det gjør at den blir mer forpliktende for utbygger.

Tilsvarende verktøyet brukes i dag i flere europeiske land og tilpasses nå til bruk i Norge. Det foreligger en veileder på temaet.

Målgruppe: Arkitekter, landskapsarkitekter, planleggere, byggesaksbehandlere og andre som arbeider med utvikling av byer og steder.

Ytterligere informasjon og påmelding