Erik Chapman tiltrer som ny daglig leder for Teknikk AS 2. mai.

Chapman ny sjef i Teknikk AS

Erik Chapman (52) blir ny sjef for Teknikk AS. Han tiltrer 2. mai.

Han etterfølger Morten Bjerke, tidligere sjef for Mestergruppen og L.A. Lund, som siden i fjor høst har vært innleid konsulent og midlertidig sjef med oppgave å utvikle selskapet og få på plass en ny ledergruppe.

Chapman har i 13 år jobbet i ProffPartner. Han begynte som salgssjef storkunder i 2001, en jobb han hadde i nærmere 10 år. I 2011 ble han regionssjef Øst. I 2012 rykket han opp til å bli kjededirektør som han var frem til Ahlsell kjøpte verktøykjeden. Fra september i fjor har Chapman vært salgsdirektør Verktøy i Ahlsell Norge som er stillingen han nå kommer fra.

Han begynte sin yrkeskarriere i Drammen slip og verksted. Derfra gikk veien videre til Böhler Thyssen Sveiseteknikk hvor han jobbet som salgssjef rettet mot offshore-markedet. Han var også en tur innom gassgiganten Air Liquide samt Tess før han startet i ProffPartner.

I følge Ahlsell-Magasinet er klokker en av Chapmans store lidenskaper, og han skal visstnok ha 42 stykker pent stablet i klokkeskrinet sitt. Det går også gjetord om verktøymengden han har i garasjen. Her mangler visstnok ingen ting, og det er nyeste modell som gjelder. I garasjen står det også en Harley Davidsson som fungerer som sykkel for Chapman.

Teknikks to forretningsområder er utleie av forskalingsutstyr samt salg av betongvarer. Selskapet har siden 1998 vært eid av Løvenskiold Handel hvor det er organisert som et heleid datterselskap. Virksomheten er en del av Maxbo Proff-konseptet.

Chapman som har engelsk far, er både født og oppvokst på de britiske øyer. Han flyttet til Norge i 1968. Han bor på Vestfossen i Buskerud, er gift og har to voksne barn som studerer.