Regjeringen fastslår konsept for regjeringskvartalet før sommeren

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) vil før sommeren beslutte hvor og hvor mye som skal bygges i regjeringskvartalet, men sier spørsmålet om riving eller bevaring av Høyblokka kan bli tatt senere.

– Regjeringen tar sikte på å ta en beslutning om konseptuell løsning for regjeringskvartalet før sommeren, men det er ikke gitt at spørsmålet om riving eller bevaring av Høyblokka eller Y-blokka vil bli tatt da, sa Sanner, da han tirsdag innledet på et høringsmøte om regjeringskvartalet.

Sanner sier regjeringen i første omgang vil beslutte hvor det skal bygges og hvor mye som skal bygges, samt ta avgjørelser knyttet til sikkerhet, miljø, samarbeid i kvartalet, kunst og kulturmiljø og avgjørelser med betydning for næringsmiljø og trafikanter.

Sanner vil ikke antyde når regjeringen vil være klare til å beslutte riving eller bevaring.

Til stede under høring tirsdag var i alt 13 ulike instanser for å gi sine råd om regjeringskvartalet. Disse inkluderte representanter fra Fortidsminneforeningen, Norske landskapsarkitekters forening, ICOMOS Norge, Oslo Bys Vel, Riksantikvaren, Norsk Form og Byrådsavdelingen for byutvikling i Oslo kommune.

Et klart flertall av disse er for å la Høyblokka stå, viser en ringerunde Dagbladet har foretatt i forkant.