Illustrasjon: Alliance Arkitekter

Bjørn Bygg bygger hotell i Hammerfest

Peab-selskapet Bjørn Bygg har fått i oppdrag å bygge Norges fjerde Smarthotel, til en kontraktsverdi på 118 millioner kroner, i Hammerfest.

Det skriver Peab i en pressemelding mandag.

Oppdraget gjennomføres i en samspillsentreprise med byggherre Smarthotel Hammerfest Eiendom. Hotellet skal ligge i Hammerfest sentrum, og det blir 4.400 kvadratmeter stort. Det blir, ifølge pressemeldingen, 165 rom fordelt på 146 standardrom og 19 rom tilpasset funksjonshemmede.

– Med prosjektet Smarthotel fortsetter Bjørn Bygg sin utbygging på den gamle Findustomta. Vi er godt førnøyde med denne kontrakten, og ser fram til et godt samarbeid med våre samarbeidspartnere og byggherre, sier distriktssjef Per Ivar Rasmussen i Bjørn Bygg.

«Bjørn-kvartalet»

Hotellet bygges mellom Arktisk kultursenter og ENI-bygget, som begget er bygget av Bjørn Bygg. På samme rekke ligger leilighets- og næringsbygget Strandparken Nord, som nå er under oppføring av Bjørn Bygg.

– På folkemunne i Hammerfest omtales dette området som «Bjørn-kvartalet». Det gir en stolt følelse av å være en viktig samfunnsbygger i byen, opplyser Bjørn Byggs prosjektleder Roy Gunnar Berg.

Har satt spaden i jorda

Bæresystem og dekker utføres i stål og elementer. Prosjektlederen uttaler at han er glad for at vinteren til nå har vært mild og snøfattig.

– Det ligger an til en flott start på prosjektet. Vi er fornøyde med at vi endelig har tatt de første spadetakene på tomta, sier Berg.

Må fjerne forurensede masser

Byggeplassen på den gamle Findustomten har en sterkt forurenset grunn. Overskuddsmassene blir kjørt til godkjent deponi før pelearbeidene starter opp i midten av mars. Byggeplassen i seg selv er en utfordring fordi det er svært trangt mellom nabobyggene.

– Rigg- og kranoppstillingsplassen er løst ved at vi får stå på bunnplaten for neste byggetrinn til ENI Norge. Bunnplaten er for øvrig også utført av oss, og ble sluttført i desember 2013, forteller Berg.

Dette blir det fjerde Smarthotellet i Norge. Smarthotel Forus Stavanger åpnet i 2003, Smarthotel Tromsø åpnet i april 2013, og Smarthotel Oslo åpnet i juli 2013. Hvert Smarthotel har et unikt design. Arkitekter for hotellet i Hammerfest er Alliance Arkitekter.

Prosjektet skal ferdigstilles i september 2015.