Kart: Statens vegvesen

Fly ny E16-trasé

Nå kan du være med på en visuell helikoptertur over en ferdig bygget E16 trase mellom Nybakk i Ullensaker og Hedmark grense

Videoen er laget av Cowi som har kontrakt med Statens vegvesen på planarbeidet for den 32 kilometer lange firefeltsstrekningen mellom Nybakk og Slomarka.

Den visuelle helikopterturen tar for seg den ene halvdelen av E16-strekningen mellom Nybakk og Slomarka. Den kjøres i retning fra Nybakk i Ullensaker til fylkesgrensa ved Dyståa med skråavstand 200 meter fra veglinja og med en hastighet av cirka 350 km/t, skriver prosjektsjef Frode G Bjørvik i en melding til bygg.no.

Han presiserer at dette er en arbeidsversjon av 3D modellen, det vil si at brukonstruksjoner og andre tekniske løsninger ikke er besluttet utført slik de vises i modellen.

Modellen er laget for beslutning på planprogram og vil videreutvikles av Cowi til ferdig reguleringsplan. På enkelte steder i modellen vil det vises bygninger i veglinja da det er dagens kart som er grunnlaget for videoen, opplyser Bjørvik.