Kanadisk duo vant 120 HOURS

Antariksh Tandon og Jennifer Tu Anh Phan fra University of Waterloo, School of Architecture er vinnerne av årets utgave av 120 HOURS, - verdens største konkurranse for og av arkitektstudenter.

De kanadiske studentenes forslag til ny møteplass og ikon for Øyafestivalen klatret helt til topps blant de 610 innsendte bidragene. Totalt 2959 studenter fra 83 land deltok i årets konkurranse. Hvilket gjør årets tevling til den mest populære utgaven, så langt, i konkurransens fireårig løp.

- Vi er svært glade og litt overrasket over at det var vårt prosjekt som vant. Denne konkurransen har vært en unik mulighet for oss til å prøve og matche våre ideer om arkitektur med vår lidenskap for musikk, sier Antariksh Tandon .

- Vi prøvde å se opplevelsen av en festival i sammenheng med måten vi lever på til daglig, og spesielt livet i en stressende storby. Denne strukturen skal gi festivaldeltakerne muligheten til å kunne ta en reflekterende pause. Søvn er en stor kontrast til en festival full av lys og lyd, sier den andre halvdelen av vinnerlaget, Jennifer Tu Anh Phan.

Imponert

Studentenes innsats ble vurdert av en stjernespekket jury, bestående av noen av verdens mest anerkjente arkitekter. Juryleder og partner i det verdenskjente arkitektkontoret OMA, Ellen van Loon, forteller at juryen var svært imponert over mengden og nivået på de innsendte bidragene.

Hun håper at vinnerforslaget vil bli bygget allerede til sommerens festival.

- Strukturen er forholdsvis enkel å konstruere, den bruker kun materialer som allerede blir brukt på de fleste store musikkfestivaler. Det mest interessante med vinnerprosjektet er at den er utformet på en måte som åpner for uendelige muligheter for videre utvikling, sier van Loon.

Øvrige jurymedlemmer

· Nanne de Ru - Grunnlegger av Powerhouse Company og direktør for Berlage-instituttet

· Eva Franch - Direktør, Storefront for Art and Architecture

· Julie Forchammer – Miljøsjef, Øyafestivalen

· Knut Frøysnes – Arenasjef, Øyafestivalen

·Martin Brandsdal – Student, Arkitekthøyskolen i Oslo