Divisjonsleder og arktisk direktør Nils Arne Johnsen i Rambøll uttaler at han er svært fornøyd med å ha vunnet konkurransen om biologibygget ved UiT. Foto: Rambøll

Rambøll vant konkurransen om det nye biologibygget i Tromsø

Rambøll skal prosjektere Universitetet i Tromsøs nye biologibygg.

Det skriver Rambøll i en pressemelding mandag.

– Dette oppdraget viser at vi er konkurransedyktig. Det var hele 17 tilbud som kom inn, og det gjør at vi er spesielt fornøyd med å ha vunnet jobben, sier divisjonsleder og arktisk direktør Nils Arne Johnsen i Rambøll.

Han uttaler at oppdraget vil bidra til å styrke Rambølls posisjon i Tromsø innenfor bygg.

– Tromsø er viktig for Rambøll, understreker han i pressemeldingen.

Spennende prosjekt

Rambølls arkitekter vil i dette prosjektet samarbeide med arkitektkontoret PKA.

– Dette er et veldig spennende prosjekt, hvor vi skal jobbe tverrfaglig opp mot universitet. Vi håper at vi kan bidra med gode forslag som kan løse deres behov. Det er viktig for oss å gjøre en god jobb for universitet, sier Siri Rørholt, sivilarkitekt i MNAL og avdelingsleder for Arkitektur og Landskap i Rambøll.

Hun retter en spesiell takk til Jan Erlandsen i Rambøll.

– Han hadde tilbudsansvaret og la opp strategien for tilbudet.

Etterlengtet bygg

Det nye biologibygget skal oppføres på campus i Breivika i Tromsø. Bygget skal, ifølge pressemeldingen, ha et samlet brutto areal på 2.830 kvadratmeter fordelt på 2 etasjer, og skal inneholde laboratorier, kontorer og undervisningsrom.

–Vi gleder oss til å komme i gang. Dette er et svært etterlengtet bygg for biologimiljøet, og det blir et spennende prosjekt, sier Kjell Paul Berntsen ved avdeling for bygg og eiendom ved UiT. Målet er bygget skal stå ferdig høsten 2016.

– Vi er fortsatt helt i startgropen. Vi skal nå innlede en ryddig og tett brukerprosess, lover Berntsen.