Thorvald Wetlesen jr er ny daglig leder i Bever Control. (Foto: Ådne Homleid)

Ny sjef i Bever Control

Thorvald Wetlesen jr. er fra 1. mars ansatt som ny daglig leder for Bever Control.

Han tar dermed over etter sin far, Thorvald sr., som har ledet selskapet i 25 år.

Thorvald jr, kommer fra jobben som salgssjef hos firmaet Norsonic som er spesialist på utvikling av programvare og instrumenter for støy- og vibrasjonsmålinger. Tidligere har han jobbet med forskning og teknologiutvikling i Kongsberg Defence and Aerospace.

Han har også bred internasjonal erfaring gjennom jobb og studier i utlandet, blant annet i Frankrike, Brasil og Asia. Thorvald Wetlesen jr er sivilingeniør i elektronikk og signalbehandling.

Gleder seg

-Jeg gleder meg stort til å fortsette utviklingen av selskapet. Høyt aktivitetsnivå i tunnelbransjen i Norge i årene som kommer vil stille store krav til effektiv drift, og Bever Control vil fortsette å utvikle nye produkter som kan hjelpe entreprenør og byggherre til å bygge kosteffektivt og sikkert, sier Thorvald Wetlesen jr.

Nytt og viktig produkt

Han trekker frem Bever Controls satsing på MWD (measurement while drilling) som et eksempel på et nytt og viktig produktområde. Nylig undertegnet selskapet en kontrakt med Statens Vegvesen for rapportering av MWD data for tunnelene i prosjektet E18 Bommestad-Sky. Tolkede data vil vise bergforholdene under driving av tunnelene.

Internasjonalt fokus

-Samtidig må vi fortsette å se ut i verden og posisjonere oss for å betjene markedet for tunnel og gruvevirksomhet i utvalgte land. Vi har i dag, gjennom samarbeid med AMV, Sandvik og Atlas Copco, levert utstyr som er i drift i Mellom- og Sør-Europa samt i flere land i Asia og Sør Amerika. Gjennom samarbeidet med nasjonale og internasjonale maskinleverandører og entreprenører vil vi tilby vår ledende teknologi i alle de største markedene for underjordsanlegg, sier Wetlesen jr.

11 ansatte

Bever Control holder til i Tranby mellom Asker og Drammen og har 11 fast ansatte. Selskapet har databaserte styrings- og overvåkingssystemer for borerigger i gruve- og tunnelvirksomhet som spesialområde. Opp mot 50 prosent av virksomheten er FoU-relatert og selskapet har en ledende posisjon innen sin nisje både nasjonalt og internasjonalt.