Starter nettverk for offentlige leietakere

Difi og Statsbygg har i samarbeid satt i gang et eget nettverk for offentlige leietakere. Nettverket skal bidra til deling av erfaringer og kompetanseheving blant offentlige leietakere både i kommunal og statlig sektor.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider fredag.

Fra før har utleierne vært organisert i bransjeorganisasjonen Norsk Eiendom. Nå har Difi og Statsbygg etablert et eget nettverk for offentlige leietakere.

Nettverket skal bidra til å dele erfaringer og heve kompetansen blant offentlige leietakere både i kommunal og statlig sektor. Deltakerne skal møtes fire ganger i året, og Statsbygg skal koordinere nettverket med avdelingsdirektør Marit Sofie Roheim som leder.

Siden Statsbygg tilbyr rådgivingstjenester for statlige leietakere, mener den store statlige byggherren at de er en naturlig koordinator for et slikt arbeid, heter det i pressemeldingen.

Difi har en nettbasert veileder for leie av lokaler på www.anskaffelser.no, hvor offentlige leietakere kan finne maler og veiledninger til innleieprosessen. Nettverket vil bidra til å utvikle denne veilederen, skriver Statsbygg.

Bakgrunnen for opprettelse av nettverket er ønsker fra flere av landets største leietakere. De har spilt inn en rekke konkrete temaer som de ønsker å drøfte. Eksempler er tildelingskriterier, evalueringsmetoder, porteføljestyring og kontraktsoppfølging, heter det i pressemeldingen.

Deltakere er Skatteetaten, Politiets fellestjenester, Arbeids- og velferdsdirektoratet, Barne- ungdoms- og familiedirektoratet, Norsk kommunalteknisk forening (NKF), Oslo kommune, Statsbygg og Difi.