Foto: Anne-Beth Jensen

Politiet i hus i Svolvær

Statsbygg har ferdigstilt den nye politistasjonen for Midtre Hålogaland politidistrikt i Svolvær. Mandag 17. mars overleveres den til Justis- og beredskapsdepartementet.

Ved åpningen vil fungerende byggherredirektør i Statsbygg, Kristin Fevang overlevere nybygget til Justis- og politidepartementet ved statssekretær Hans J. Røsjorde, som igjen overrekker det videre til politimester Hugo Henstein og stasjonssjef Tor Håvard Bentzen.

Inntil slutten av fjoråret har Midtre Hålogaland politidistrikt leid privat i Svolvær, men nå får de for første gang sitt helt eget hus spesialbygget for deres behov. Stasjonen ligger sentralt til i Svolvær sentrum og inneholder blant annet arrestanlegg i henhold til dagens krav, hundestall og avhørsrom i tillegg til kontor- og møtelokaler. Statens vegvesen skal også leie lokaler i nybygget. De får kontorlokaler til seks ansatte, teorirom og garasje for kontroll av kjøretøy. Bygget har således løst behovet for flere statlige organer i en og samme bygning.

– Det har vært et konstruktivt samarbeid der alle brukerne av bygget har vært involvert. Nå gleder vi oss til å overlevere nybygget til de som skal holde til her, sier prosjektleder i Statsbygg, Arnold Pedersen. – I tillegg til god dialog med både Politiet og Vegvesenet har også Vågan kommune bidratt til en smidig og rask prosess.

Prosjektet er levert på oppdrag fra Midtre Hålogaland politidistrikt og er gjennomført som en totalentreprise. Totalentreprenør er Lofot Entreprenør AS og arkitekt er vært Stein Hamre arkitektkontor.

Brutto bygningsareal er på 2300 kvadratmeter og kostnadsrammen 83,7 millioner kroner.

PS! Du kan lese mer om prosjektet i neste nummer av Byggeindustrien.