Disse byggevarene vil det bli tilsyn på

Økt tilsynsaktivitet med produkter til byggverk har hatt positiv effekt de siste årene. Direktoratet for byggkvalitet holder trykket oppe også i 2014.

I løpet av året vil direktoratet se nærmere på røykvarslere, pukk (ubunden bruk), tetningsmaterialer på rull, trefiberplater, limtre, heis og moduler og elementer.

- Årets tilsynskampanjer er valgt ut etter en risikovurdering, og dekker en rekke ulike bransjer. Vi har merket oss at det er en økning i bruk av moduler og elementer til bygging, og det er derfor naturlig at direktoratet følger opp med tilsyn med dokumentasjonen på disse byggevarene, sier Janneke Solem, avdelingsdirektør i avdeling for produkter og installasjoner.

Kampanjene rettes mot produkter hvor det er høy risiko for feil eller manglende dokumentasjon. Bransjeorganisasjonene har også foreslått produkter.

Både dokumenttilsyn og testing

Tilsynet avdekker om produktene har den dokumentasjon som kreves. I tillegg gjøres det analyser av enkelte produkter for å verifisere at opplysninger som er gitt i dokumentasjonen er riktig. Slike analyser gjøres med ekstern bistand.

- I kampanjene ser vi på et representativt utvalg av markedet for byggevarer. Ved å jobbe på denne, måten skaffer vi oss god oversikt over tilstanden i markedet, fortsetter Solem.

Følger opp tips fra bransjen

Direktoratet følger også fortløpende opp innmeldinger av produkter som har feil ved dokumentasjonen.