Norges Bank: Moderat vekst i norsk økonomi

Sentralbanken mener det ligger an til fortsatt moderat vekst i norsk økonomi. I rapporten fra Norges Banks regionale nettverk kommer det imidlertid fram at prognosene varierer fra bransje til bransje.

Rapporten er basert på innrapporteringer fra 329 kontaktbedrifter som inngår i Norges Banks regionale nettverk landet rundt. Mesteparten av rapportens innhold ble innhentet i februar. Forrige rapport ble lagt fram i slutten av november, basert på materiale innhentet i oktober i fjor.

I denne perioden har produksjonsveksten i Norge vært om lag uendret, og den moderate veksten er ventet å fortsette også de neste månedene med utsikter til at veksten kan ta seg litt opp det neste halve året, heter det i den nye rapporten som ble lagt fram fredag.

Fremover venter bedrifter innen tjenesteyting mot næringslivet at veksten vil tilta. Også i bygg og anlegg er det ventet noe høyere vekst. Oljeleverandørnæringen har på sin side nedjustert forventningene og mener at veksten vil avta videre fram mot sommeren.

Bedriftene som har bidratt til rapporten, melder samtidig om lettere tilgang på arbeidskraft. Veksten i sysselsettingen har avtatt noe fra oktober, og det er ikke ventet endringer i tiden framover, heter det i rapporten.

Når det gjelder årslønnsvekst, anslår Norges Banks nettverk at den i år vil ligge på litt under 3,5 prosent.