Slik beskriver du betongoverflater

Byggutengrenser og BETONGstudio har tatt initiativet til en veiledning for arkitekter og rådgivende ingeniører for å sikre bedre kvalitet og forutsigbarhet på synlige betongoverflater.

Gjennom boken “Betongoverflater” som er utgitt av Gyldendal har Byggutengrenser bidratt til økt kunnskap på området, men tilbakemeldingene fra bransjen er at det trengs flere gode eksempler på hvordan ingeniører og arkitekter skal beskrive den betongoverflaten man ønsker seg.

Den nye anvisningen og en tilhørende seminarserie skal sikre vakre betongoverflater men stor spennvidde i arkitektonisk uttrykk. Man forklarer prosessen for utformingen av beskrivelsestekstene og presenterer noen viktige huskeregler i det som kalles de 8 bud for en vellykket betongoverflate. Anvisningen er i første omgang utformet med tanke på plasstøpt betong, men vil i kommende versjoner også inneholde flere eksempler for beskrivelse av overflaten på betongelementer

Arbeidsgruppen som har utarbeidet anvisningen er bredt sammensatt med personer fra både beskrivende ogutførende aktører:

- Snorre Larsen, Dr. techn. Kristoffer Apeland AS

- Steinar Helland, Skanska Norge AS

- Vidar Knutsen, Element arkitekter AS

- Benedikte Thallaug Wedset, BETONGstudio

- Ole H Krokstrand, OK-Partner

Her kan du laste ned veilederen