Alle MX-togene levert

Onsdag markeres det at Oslo har fått levert alle av de nye T-banevognene (MX3000). og togsett nummer 115 settes nå i drift.

Når nummer 115 nå snart ruller ut i ordinær trafikk vil det totalt være 345 nye og topp moderne T-banevogner på sporet i Oslo.

Det første nye MX T-banesettet kom til Oslo våren 2005 og ble satt i ordinær trafikk i september 2006. Før det slet vi med kvaliteten på vognparken og de røde T-banevognene viste i sin tydelighet at de var modne for å pensjoneres.

Tilfredsheten og regulariteten med T-banetilbudet var lav og forventningen til de nye vognene var store. I dag, snart åtte år etter, har T-banen en kundetilfredshet på 96 prosent og 99,5 prosent av avgangene ble kjørt i 2013. Innføringen av MX 3000 skal ha en stor del av æren for dette og det er flott å se at en betydelig investering bærer frukter.

- Jobben fremover vil nå bl.a. bestå i å ta godt vare på vognene og sikre at de får et godt vedlikehold og at de skal kunne glede byens befolkning i mange år fremover. Sporveien, og våre nær 4000 ansatte, skal gjøre vårt til at vi skal klare det og vi skal gjøre vårt for at T-banen fortsatt skal ha en positiv utvikling i Oslo og Akershus. I 2013 ble det gjennomført 85 millioner enkeltreiser med T-banen og vi er nå godt rustet til å klare en ytterligere trafikkvekst, sier konsernsjef Cato Hellesjø i en kommentar.