Se Skanska rive på Buskerud storsenter

Onsdag 5. mars begynte Skanska rivningsarbeidet på deler av Buskerud storsenter.

I løpet av 2014 skal hele 6.000 kvadratmeter av Buskerud storsenters Coop- butikk i Krokstadelva rives helt ned for så å bygges opp igjen.

Byggestart på Skanskas totalentreprise i Krokstadelva var 24. februar i år. Denne uken begynte arbeidet med å rive ned hele den gamle Coop-butikken for å bygge et tilsvarende stort bygg opp igjen.

Prosjektsjef Helge Strømsheim (fra venstre) og prosjektleder Annichen Bechholm Lindland fra Skanska sammen med senterleder Trond Anke.

Prosjektleder i Skanska, Annichen Bechholm Lindland, har lang erfaring med byggfornyelse, men forteller at det kanskje er mer spesielt å gå så grundig til verks som man nå gjør på Buskerud storsenter.

– Det har med beskaffenheten til bygget å gjøre, forklarer hun.

Full aktivitet

Mens arbeidet på Coop-butikken foregår på den østlige enden av storsenteret er resten av kjøpesenteret fortsatt i full drift. Det medfører en rekke hensyn som må tas i både rive- og

byggeprosessen.

– Senterdriften er selvfølgelig en utfordring, og vi har valgt å legge deler av rivningsarbeidet til utenfor ordinær åpningstid. I tillegg har vi satt inn en del ekstratiltak. Butikken skal være klar til julehandelen, sier Lindland.

Rehabiliteringen av hele Buskerud storsenter har en kostnadsramme på rundt 300 millioner kroner, og skal pågå trinnvis fremover.

Satser på hjemmebane

Prosjektsjef Helge Strømsheim i Skanska forteller at entreprenørgiganten nå vil satse sterkere enn noen gang på aktivitet i Drammensområdet.

– Vi har alltid hatt virksomhet her, men vi bygger oss nå opp for vekst gjennom rekruteringer og et utvidet samarbeid med Skanskas virksomhet i Oslo. I Krokstadelva hadde vi nylig også oppstart av et boligprosjekt, og ambisjonen vår er videre vekst gjennom flere oppdrag for både gamle og nye kunder i Drammensområdet og videre inn mot Asker og Bærum, sier Strømsheim.

– Skanska skal tydeliggjøre sin posisjon som lokal storentreprenør, legger han til.

Entreprenøren flyttet nylig inn i nye lokaler i Kobbervikdalen i Drammen, og prosjektsjefen uttaler at det er fint å ha god aktivitet i kjernemarkedet, samt lokalt tilknyttede medarbeidere.