StatssekretærDilek Ayhan (H).  (Foto: Nærings- og fiskeridepartementet)

Statssekretær Dilek Ayhan møtte Arkitektbedriftene

Arkitektbedriftenes administrerende direktør Egil Skavang tok opp tre saker i mandagens møte med statssekretær Dilek Ayhan (H) i Nærings- og fiskeridepartementet.

Skavang møtte statssekretæren og tre fra administrasjonen i departementet sammen med Aasmund Bunkholt fra Trefokus. Temaene var Kystarkitekturprosjektet, støtte fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge til bransjens utvikling, og hva som skjer med Norsk Form.

Kystarkitektur

Bunkholt og Skavang tok sammen opp forslaget om et Kystarkitekturprosjekt. De understreket at initiativet til videre arbeid nå ligger i departementet eller Innovasjon Norge, som ligger under departementet. Ayhan skal komme med en tilbakemelding på om prosjektet vil kunne videreføres, eller ikke.

FoU i bransjen

Næringsdepartementet er ansvarlig for Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Ayhan ba Skavang om å komme med innspill til et bedre samarbeid mellom denne delen av virkemiddelapparatet og arkitektbransjen/byggenæringen. Skavang vil levere innspill snarest.

Norsk Forms fremtid

Ayhan vil komme tilbake til hva som skjer i anledning sammenslåingen av Norsk Form og Norges Designråd, og hvordan det vil kan ses i sammenheng med Arkitektbedriftenes satsing på eksport av norske arkitekttjenester.

- Vi opplevde en meget god interesse hos statssekretæren for de initiativene bransjen kommer med og for ønsket om bedre samspill med virkemiddelapparatet. Jeg har stor tro på at engasjementet næringen legger for dagen vil øke viljen hos myndighetene til god tilrettelegging, sier Skavang.