Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Ett skritt nærmere Entra-privatisering

Sammen med Entra har Nærings- og fiskeridepartementet engasjert ABG Sundal Collier, Goldman Sachs og Swedbank som finansielle rådgivere og tilretteleggere for privatiseringsprosessen av selskapet.

De finansielle rådgiverne vil vurdere ulike strategiske alternativer for å bringe andre eiere inn i Entra. Staten er i dag eneste aksjeeier i Entra Holding AS. Nærings- og fiskeridepartementet har i tillegg valgt DNB Markets som uavhengig finansiell rådgiver og Wikborg Rein & Co som juridisk rådgiver.

- Jeg er svært fornøyd med å få satt i gang prosessen med en privatisering av Entra. Selskapet er godt forberedt. Det har en ledende posisjon i det norske markedet for næringseiendom og vi forventer stor interesse for selskapet. Vi vil jobbe tett sammen med Entra og de finansielle rådgiverne, slik at vi i størst mulig grad sikrer statens interesser for å oppnå det beste økonomiske alternativet, sier næringsminister Monica Mæland.

Både en børsnotering og salg av aksjer til en strategisk kjøper er mulige alternativer.

- Vi har tett dialog med Nærings- og fiskeridepartementet om prosessen, og er glade for at vi nå har fått på plass et godt team med finansielle rådgivere som vil bistå i privatiseringsprosessen av Entra. Vi ser frem til å bidra til å sikre en mest mulig vellykket prosess, sier styreleder Siri Hatlen i Entra.