Storebrand og Fabritius ønsker å bidra til et kompakt OL i Oslo i 2022 ved å bygge mediesenter, medielandsby og deltagerlandsby på Ulven. (Illustrasjon: LPO Arkitekter)

Slik kan Ulven se ut til OL i 2022

Storebrand og Fabritius vil bygge mediesenter, medielandsby og deltakerlandsby på cirka 240.000 kvadratmeter sentralt i Groruddalen på Økern/Ulven til OL i 2022.

Oslo2022 planlegger et kompakt OL, og utbyggerne mener de nå har lagt til rette for et alternativ som passer perfekt for OL i 2022 og som er det beste for Oslo og byens utvikling.

Gjennom det felleseide selskapet Ulven AS samarbeider Storebrand og Fabritius om utviklingen av Ulven.

Nå er reguleringsplanen kommet så langt at den er klar for politisk behandling. Bygging til OL i 2022 kan starte om kort tid, og vil sette fart i utviklingen av byen, bydelen og Groruddalen. Nye boliger, kontorer og servicetilbud vil bidra til en naturlig og ønsket utvikling av både Groruddalen og Oslo.

Riktig byutvikling

– Utbygging i Ulven-området nederst i Groruddalen vil være en naturlig, riktig og villet utvikling av Oslo, for sunn byutvikling skjer innenfra og utover. Det er brukt store summer fra det offentlige til infrastruktur og kollektivtilbud i området, og nå er tiden inne til å utnytte disse investeringene. Dette vil bety mye for Groruddalen som etter OL vil fremstå som mer attraktiv både som arbeidssted og boområde, sier daglig leder i Ulven AS, Erik Stensli i en pressemelding.

Han mener 240.000 kvadratmeter nybygg på Ulven representerer byutvikling som starter "i riktig ende" og som kommer hele Groruddalen til gode. – Området er gjort klart til bruk, og det er riktig å bruke OL for å få vekst i Groruddalen, sier han.

Oversikt over Ulven-anleggene. (Illustrasjon: LPO Arkitekter)

Etterbruk

Mediesenteret er det største anlegget, og utbyggerne ønsker å føre opp et signalbygg på den profilerte beliggenheten ved innfartsåren til Oslo.

En OL-utbygging på Ulven vil også innebære oppføring av nye boliger som utbyggerne tror vil være attraktive i markedet også etter OL, spesielt på grunn av den sentrumsnære beliggenheten og det godt utbygde kollektivtilbudet.

Utbyggerne påpeker at Ulven er en rimelig løsning som samtidig sikrer et veldig kompakt OL. Løsningen gjør at deltakere, støtteapparat og journalister vil bo vegg i vegg med mediesenteret, med kort vei til de fleste arenaer og mindre enn ti minutters kollektivreise til og fra Oslo sentrum. Et kompakt OL som dette vil også være en klar fordel for de paralympiske lekene som skal arrangeres rett i etterkant.

Den sentrale beliggenheten vil være en garanti for sunn etterbruk av mediesenteret, medielandsbyen og deltagerlandsbyen.

Slik kan Ulven bli i 2022. (Illustrasjon: LPO Arkitekter)