Spennende stillinger innenfor fagområdet veg- og gateutforming

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 6500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Vegdirektoratet
FylkeSør-Trøndelag
StedTrondheim
Søknadsfrist20.03.2014

Vi søker deg som har interesse for å jobbe med standarder for veger og gater. Du har allsidig kompetanse innen veg- og gateutforming og ønsker å være med å utvikle vegnormalene innenfor dette området. Du vil bli en del av et sterkt og engasjert fagmiljø i Vegteknologiseksjonen ved Trafikksikkerhet, miljø og teknologiavdelingen i Statens vegvesen Vegdirektoratet. Arbeidssted vil være i Trondheim. Vegteknologiseksjonen har et spesielt ansvar for kompetanseutvikling og forskning innenfor vegbygging, veg- og gateutforming og drift og vedlikehold av vegnettet.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Bidra til at vi blir et sterkt faglig kompetansesenter i arbeidet med å beskrive og utforme standarden for vårt framtidige vegnett ved å:

  • Jobbe med de faglige forutsetningene for kravene i Håndbok 017 «Veg- og gateutforming»
  • Initiere og følge opp FoU- og utrednings oppgaver innen veg- og gateutforming, blant annet et nytt etatsprogram Vegutforming (2014-2018)
  • Videreutvikle krav knytt til utforming av veger som for eksempel siktkrav, linjeføringskrav og kryssutforming
  • Gi faglige råd og formidle kompetanse, både internt i Statens vegvesen og eksternt

Kvalifikasjonskrav:

Eksamen på masternivå fra universitet eller høgskole innen relevante fagområder

Forståelse for det teoretiske grunnlaget for vegnormalen

God skriftlig og muntlig formuleringsevne

Gode samarbeidsevner

For kandidater med sterk og allsidig erfaring fra det aktuelle fagområdet, i tillegg til gode personlige forutsetninger for stillingen, kan kravet til formell utdanning fravikes.

Vi søker deg som har evne til å ta initiativ og som får ting til å skje. Det er viktig at du raskt kan sette deg inn i ulike problemstillinger og arbeide selvstendig, strukturert og målrettet. Du vil ha kontakt med mange fagfolk i Statens vegvesen og i andre etater og organisasjoner. Dette forutsetter at du er en god nettverks- og relasjonsbygger.

Vi kan tilby:

  • Interessante, utfordrende og samfunnsnyttige arbeidsoppgaver i et godt fagmiljø
  • Lønn etter avtale i henhold til etatens lønnspolitikk
  • Spennende arbeidsoppgaver i en etat i stadig utvikling
  • Gode utviklingsmuligheter i en stor, landsdekkende organisasjon med internasjonalt engasjement
  • Muligheter for internasjonalt samarbeid
  • Godt arbeidsmiljø i et flott og lyst kontorbygg med fin beliggenhet i Abels gate i Trondheim
  • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • Medlemskap i en av de beste pensjonsordningene i Norge
  • Mulighet for gunstig boliglån og gode forsikringsordninger

Kontaktpersoner: Avdelingsdirektør Svein Ryan, 93455504 eller sjefingeniør Randi Eggen, 91782160.

Statens vegvesen jobber for likestilling, og vi vil at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et mål for oss å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Vi oppfordrer personer med innvandrerbakgrunn til å søke stillingen.

Vegdirektoratet er en IA-virksomhet. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Søk via link på denne siden