BNL med flere innspill til budsjettet

Forrige uke sendte BNL sine første innspill til statsbudsjettet for 2015, og i dag startet regjeringen sin budsjettkonferanse.

Jon Sandnes, direktør i Byggenæringens Landsforening, ber blant annet Regjeringen følge opp Sundvollen-erklæringen og innføre ENØK - fradrag for energieffektivisering i husholdningene, samt reversere innstrammingen i permitteringsreglene.

BNL skriver at Regjeringen allerede i revidert nasjonalbudsjett må reversere tilstrammingene i regelverket for dagpenger under permittering.

- Endringene som ble gjort under høstens behandling av statsbudsjettet har ført til økt grad av oppsigelser og mer bruk av innleie og overtid. Dette er en uheldig utvikling som gjør at bedriftene taper verdifull kompetanse, sier Sandnes.

BNL mener videre at et viktig ledd i å realisere potensialet i eksisterende bygningsmasse, må det Regjeringen følge opp Sundvollen-erklæringen og innføre ENØK - fradrag for energieffektivisering i husholdningene.

Seriøsitet er også et viktig tema fra BNLs side, og de forslår blant annet at;  Regjeringen må målrette tilsyn og kontroll fra offentlige etater og tilsyn, innføre ROT-fradrag, endre reglene om offentlige anskaffelser til at offentlige byggherrer må prioritere lærebedrifter og legge til rette for at offentlige anskaffelser skal etterspørre på andre kriterier enn bare lavest mulig pris, der det er naturlig

Her kan du lese BNLs innspill