Ramirent-teamet som hjalp til med badstuen. Foto: www.nordsveenfoto.no

Ramirent med på Norges største mobile badstue

Ramirent var en av mange aktører i byggenæringen som var med på å sette opp Norges største mobile badstue, med plass til 100 mennesker, på Batteristranden i Larvik.

Sweat for charity

Disse var med på prosjektet:

Carlsen Fritzøe, TS Elementer, Kranringen, Sønnico, Solar, Ramirent, Prysmian Group, Matisen & Østby, Kvartal 19 Arkitekter, Farris Bad, Kebony, Kremt, HNS, Realbygg, Forbo, Aps, Byggpartner, Ivekst, AOK, Elektroskandia, LOS Digital, Larvik Kommune og Malermester – Skalleberg

Dette i forbindelse med et sosialt prosjekt, hvor inntekten uavkortet går til arbeid for psykisk helse.

- Hvordan kan jeg skaffe oppmerksomhet til Huset i Larvik, hadde ildsjel Lasse Eriksen tenkt lenge. Huset er et brukerdrevet aktivitets- og kompetansesenter for folk med psykiske problemer. Hvis vi klarer å skape noe positivt og gøy rundt temaet er vi også med på å ufarliggjøre det. Kanskje det kan bidra til at flere tør å ta kontakt, forteller primusmotor og prosjektleder Eriksen.

Glade for å kunne bidra

– Vi synes prosjektet er svært spennende og viktig og vi er stolte over å bli kontaktet. Ramirent har levert to moduler som nå er bygget om til en toppmoderne og mobil badstueløsning ingen tidligere har sett maken til i Norge, sier Hege Moland, marketing konsulent i Ramirent. Til sammen 21 leverandører har bidratt på dugnad for å få til prosjektet, og levert varer og tjenester for godt over en million kroner gratis.

Det var Hans-Edvard Askjer, Leder for Ramirent i Vestfold, Buskerud og Telemark, som tok jobben. Han forteller at de aldri har bygget en badstue på denne måten før. – Vi så på dette som en utfordring samtidig som det ga oss mulighet til å vise at våre moduler er så fleksible at de kan bygges om til hva som helst.

Fleksible løsninger

Ramirent har også levert moduler til flere andre utradisjonelle løsninger som blant annet smøreboder, billettluker og valgboder. – Ingen jobb er verken for stor eller for liten, forklarer Askjer om badstueprosjektet. – Her leverer vi to moduler som bygges sammen, men vi leverer også kjemperigger for å huse flere hundre arbeidere i både offshore- og onshoreindustrien, avslutter Hans-Edvard Askjer.

Badstuen skal stå på stranden i 6 uker, og allerede første helg hadde den samlet inn rundt 20.000 kroner til Huset. Det arrangeres nå daglige badstueseremonier, eller såkalte Aufguss, med sertifiserte badstuemestere for alle som ønsker. Nylig ble det satt norgesrekord i isbading da runde 200 bade-glade hoppet i 1 graders vann og da var det godt å ha en varm badstue å løpe inn i.