Enkle linjer og solid håndverk er oppskriften bak Rindalshytter, forteller grunnlegger Emil Gåsvand. Foto: Bjørn A. Hansen / Tidens Krav

Har bygget 1.000 hytter på 50 år

Rindalshytter-gründer Emil Gåsvand har i løpet av sine 50 år som hyttebygger reist rundt 1.000 hytter i Norge.

Nylig fikk øykommunen Averøy i Møre og Romsdal sin første Rindalshytte. I år er det 50 år siden rindalingen Emil Gåsvand bygde sin første hytte som et privatprosjekt i 1964.

Det skriver den Nordmørs-baserte avisen Tidens Krav på sine nettsider.

– Jeg startet med hyttebygging på si. Den første hytta lå i Sunndal, var på 40 kvadratmeter, og kostet 9.000 kroner. Deretter ble det ei til i Sunndal og ei i Rindal. Jeg så fort at dette kunne bli heltidsarbeid, og i 1969–70 sluttet jeg i Vassdragsvesenet, forteller Gåsvand til Tidens Krav.

Rindalshytter er i dag et konsern som i hovedsak eies av familie Gåsvand. Gründeren selv har trukket seg tilbake, men er ofte innom kontoret. 70 ansatte er med på laget, som i dag ledes av Steinar Skjerdingstad. Han påstår, ifølge artikkelen på TK.no, at Rindalshytter er den eldste hytteleverandøren i Norge som aldri har gått konkurs.

Inspirasjonen til den første hytta hentet Emil Gåsvand fra hyttetradisjonen i Østerdalen, med kompakte bygg og enkle linjer med lite utskjæringer.

– Vi er også opptatt av å ta vare på håndverket, og har en egen lafteavdeling. Vi ønsker å blande tradisjon med nyskaping, sier konsernsjef Steinar Skjerdingstad.

Rundt 1.000 Rindalshytter er reist rundt om i landet. Det fleste på fjellet, som Resdalen i Meldal, og videre innover Trollheimen, men også flere ved sjøen. Omsetningen i selskapet er i dag på over 100 millioner i året. 

Les hele artikkelen på TK.no her.