Fra regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalsjøen med statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Regjeringen på plass for første budsjettforhandling

Bygging av mer infrastruktur, vekstfremmende skattelettelser og å bygge Norge som kunnskapssamfunn er ifølge statsminister Erna Solberg (H) stikkord for regjeringens budsjettkonferanse.

Solberg og de 17 statsrådene ankom mandag Hurdalsjøen Hotell og Konferansesenter i Akershus hvor de i tre dager skal forhandle om statsbudsjettet.

– Det dreier seg om å levere på det våre partier har lovet. Å bygge mer infrastruktur, vekstfremmende skattelettelser og å bygge Norge som kunnskapssamfunn. Vi skal skape pasientenes helsevesen og en fornyet og forbedret offentlig sektor, sa Solberg på en pressekonferanse før forhandlingene startet.

Etter statsministerens innledning overtok finansminister Siv Jensen (Frp) mikrofonen.

– Større deler av næringslivet melder om svakere konkurransekraft og større utfordringer i møte med verden omkring oss, som har omstilt seg. En av de viktigste oppgavene vi nå har er å legge forholdene til rette for at våre bedrifter overlever i den konkurransen. Det handler om å styrke folks trygghet for jobb. Derfor er det viktig at vi dreier pengebruken mer i retning av vekstfremmende skattelettelser, infrastruktur, forskning og utdanning som vi vet er gode områder å investere i for fremtiden, sa Jensen som også la vekt på at det fortsatt er gode utsikter for norsk økonomi.