8.000 kunder berørt av strømbrudd i Troms

Totalt 8.000 kunder var berørt av strømbrudd etter lørdagens uvær i Troms. Fortsatt er 600 abonnenter uten strøm.

Søndag ettermiddag var 600 av Troms Krafts kunder uten strøm, omkring 150 av disse har manglet elektrisiteten siden lørdag.

– Vi har hatt ekstra ressurser på jobb i går og i hele natt for å reparere skadene. Stormen har gjort arbeidet vanskelig og krevende, og vi har kontinuerlig vært nødt til å vurdere sikkerheten til våre montører, opplyser kommunikasjonssjef Lena Glosemeyer Fangel til NTB søndag.

I beredskap

På Senja og i Balsfjord tok stormen omkring 15 stolper, og entreprenører er allerede i gang med å bytte disse.

– Montører vil arbeide i hele ettermiddag og i natt for å gjenopprette mest mulig av strømforsyningen til kundene våre, sier Fangel.

Det meldes dårlig vær også i kveld og i natt, og derfor er ekstra montørressurser satt i beredskap. Troms Kraft utelukker ikke at det kan komme nye strømbrudd.

Malangshalvøya rammet

Rundt 200 abonnenter i kommunene Balsfjord, Lenvik og Målselv i Troms mistet strømmen lørdag.

Ytterligere 1.000 kunder mistet strømmen søndag. Dermed var samtlige kunder på Malangshalvøya uten strøm, opplyser beredskapsleder Arvid Åsmo i Troms Kraft til NTB.

– Snø og is har festet seg til linjene. Det gjør at de blir tunge og siger ned på trær i linjetraseen. Vi har nå folk ute på befaring i området, sa Åsmo til NTB like før klokken 13.30 søndag.

Knekte høyspentmaster

I tillegg har 15 kunder vært uten strøm i Manndalen i Kåfjord.

– Det er seks høyspentmaster som er knekt øverst i Manndalen, som vi jobber med å bytte, sa overordnet vakt John-Roald Vassbotten i kraftselskapet Ymber til NTB tidligere søndag.

Kun en av de femten eiendommene, en bondegård, har fastboende personer. Resten er fritidsboliger, opplyser Vassbotten.

– Vi holder på å koble opp et aggregat hos de fastboende. Fritidsboligene får neppe strøm før tirsdag, sa Vassbotten.