Isachsen Entreprenør Oslo vant Ring 3-kontrakt

Som en konsekvens av bygging av tunnel mellom Økern-Sinsen, skal dagens Ring 3 i Dag Hammarskjølds vei konverteres til lokalvei. Statens vegvesen har valgt Isachsen Entreprenør Oslo til å utføre oppdraget.

Foruten konverteringen av selve Dag Hammarskjølds vei innbefatter entreprisen riving av dagens bru i Sinsenveien, oppføring av lysregulering og støyskjermer, samt oppgradering av totalt fire tilstøtende veier. Når den nye 4-felts lokalveien er ferdigstilt vil den inneholde kollektivfelt, kjørebane med skulder, midtdeler og sykkelfelt – alt sammen i begge retninger, over en strekning på i underkant av 800 meter.

Prosjektleder Kim Roar Hansen i Isachsen Entreprenør Oslo ser frem mot å ta fatt på arbeidsoppgavene.

- Det er bokstavelig talt et spennende oppdrag vi skal løse: langs hele Dag Hammarskjølds vei ligger det en oljefylt høyspentkabel, og i tillegg krysser det en høyspentlinje over selve anleggsområdet. Denne type arbeid er vi rigget for; Isachsen Entreprenør Oslo har spisskompetanse hva gjelder oppgaveløsing av komplekse infrastrukturprosjekter.

Det nye veisystemet i Ring 3 Ulven-Sinsen prosjektet skiller lokaltrafikk og gjennomgangstrafikk. Som en følge av at gjennomgangstrafikken er flyttet under jorden er både støy og forurensning betydelig redusert.

- Gjennom alle de nye samferdselstiltakene i Ulven-Sinsen prosjektet ligger bolig– og næringsutviklingen i området utvilsomt an til å få et løft, påpeker direktør for anleggsdivisjonen i Isachsen Gruppen, Kent Jensen.

Jensen forteller at kontrakten er viktig for selskapet.

- Dette er første gangen vår Oslo-avdeling er hovedentreprenør for Statens vegvesen, og vi ser veldig frem til å vise oss tilliten verdig. Vi gleder oss til samarbeidet, og ikke minst å bidra til bedret trafikkavvikling og økt sikkerhet i området, avslutter Kent Jensen.

Statens vegvesen og Isachsen Entreprenør Oslo avholdt kontraktsmøte den 7. mars. Anleggsarbeidene forventes startet opp i løpet av samme måned, og skal være sluttført innen 4. september 2015.