Geodataforvalter/Geomatiker

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 6500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region sør
FylkeAust-Agder
StedArendal
Søknadsfrist23.04.2014

I Statens vegvesen Region sør er det ledig en fast stilling innen geomatikk. Region sør omfatter fylkene Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust- og Vest- Agder. Stillingene er tilknyttet Geodataseksjonen på Veg- og transportavdelingen. Stasjoneringssted/kontorsted er Arendal. Noe reising i Region sør må påregnes.

Arbeidsoppgaver

Stillingen innebærer oppgaver knyttet til kartforvaltning, så som;

• Forvaltning av landmålte ferdigvegsdata («som utført data») til Nasjonal vegdatabank (NVDB) og ajourhold av kartdatabase (FKB).

• Bistå byggeledelse og entreprenør ved mottak og kontroll av ferdigvegsdata («som utført data»). Dette innebærer også veiledning og opplæring.

• Ajourhold av elektronisk vegnett.

Også andre oppgaver i Geodataseksjonens arbeidsområde kan være aktuelle.

Den som tilsettes vil inngå i teamarbeid på Geodataseksjonen. Dette vil sikre god opplæring, kompetanseoverføring og kontakt med dyktige og hyggelige kolleger.

Nasjonal vegdatabank - NVDB

Hovedmålet med Nasjonal vegdatabank - NVDB er å etablere datasett og verktøy for å understøtte arbeidet med å utvikle, forvalte, og drifte og vedlikeholde det offentlige vegnettet på en god måte. Dette er et viktig datasett som benyttes i mange ulike sammenhenger både i og utenfor Statens vegvesen, som f.eks i bilnavigasjon og transportplanlegging. NVDB inneholder data om trafikkmengder og vegutstyr, samt konsekvenser av vegtrafikken som ulykker, støyforhold og forurensing. Statens vegvesen har ansvaret for vedlikeholdet av informasjon på det statlige og fylkeskommunale vegnettet. Kartverket vedlikeholder informasjonen på det øvrige vegnettet i samarbeid med kommunene. Se link Statens vegvesens internettside: http://www.vegvesen.no/Fag/Teknologi/Nasjonal+vegdatabank

Kvalifikasjonskrav

• Geomatikk-relatert utdanning fra universitet eller høgskole, minimum 3 år

o Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi at den godkjennes av NOKUT ( www.nokut.no).

o Omfattende og relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning.

• Kompetanse og erfaring knyttet til Geomatikk/GIS. Erfaring fra Geomatikk i anleggsvirksomhet vil være en fordel.

• Ønskelig med erfaring knyttet til Nasjonal vegdatabank

Personlige egenskaper som vil bli vektlagt

• Gode generelle datakunnskaper

• God skriftlig og muntlig fremstillingsevne

• Selvstendighet, samarbeidsevne og initiativ

Vi kan tilby

• Gode faglige og personlige utviklingsmuligheter

• Et godt og tverrfaglig arbeidsmiljø

• Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

• Medlemskap med gunstige pensjons- og lånerettigheter i Statens pensjonskasse

Lønn fastsettes etter nærmere avtale i henhold til Statens vegvesens lønnspolitikk

Statens vegvesen er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer derfor alle som er kvalifisert til å søke hos oss uansett alder, kjønn, funksjonshemming, nasjonal, geografisk eller etnisk bakgrunn. Som en IA-virksomhet vil arbeidsforholdene bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til seksjonsleder Gro Margareth Gjervold tlf. 47 63 09 68.

Søknadsfrist er satt til 23.april, og alle søkere oppfordres til å søke elektronisk via link på denne siden

Vis flere stillinger: