Seniorrådgiver/rådgiver Elektronisk sikring - Nasjonalt kompetansesenter for sikring av bygg - Forsvarsbygg futura

Forsvarsbygg er Norges største offentlige eiendomsaktør, og forsvarssektorens egen eiendomsekspert. Ingen kan mer enn oss om Forsvarets særskilte behov. Vi bygger og tar hånd om mange av landets mest særegne og krevende bygg, vi er hjem for menige og befal, og vi bidrar til trivsel på tusenvis av arbeidsplasser.

Forsvarsbygg futura er et forretningsområde i Forsvarsbygg med ca. 80 meget kompetente rådgivere innen beskyttelse og sikring, miljø, forskning- og utvikling samt juridiske tjenester.

Den beste arbeidsplassen er den som fungerer som en videreutdanning. Slik tenker vi, og det tror vi du gjør også. I Forsvarsbygg bruker vi mye ressurser på å utvikle våre medarbeidere og ledere. Det er nødvendig for å beholde de beste, og det er nødvendig for å plassere oss der vi ønsker å være, som ledende i vår bransje.

FirmaForsvarsbygg
FylkeOslo
Søknadsfrist23.03.2014

Vil du jobbe i et tverrfaglig rådgivermiljø som gir deg faglige og utfordrende oppgaver?

Vi opplever en stadig økende etterspørsel etter vår kompetanse og ønsker derfor å styrke vår avdeling med 1-2 rådgivere innenfor elektronisk sikring (security).

Regjeringen etablerte i oktober 2012 Nasjonalt kompetansesenter for sikring av bygg, som skal være statens rådgiver for beskyttelse og sikring av eiendommer, bygg og anlegg (EBA) mot eksplosjonsulykker, terrorhandlinger, spionasje, sabotasje og annen kriminalitet. Kompetansesenteret er organisert som en egen enhet i Forsvarsbygg futura, og er et oppdragsfinansiert rådgivningsmiljø. Vårt strategiske mål er å være et naturlig førstevalg som samarbeidspartner og rådgiver knyttet til beskyttelse og sikring av all statlig EBA.

Kompetansesenteret jobber med risikoanalyser, sikkerhetsrådgivning, planlegging og prosjektering, samt forskning & utvikling innen våre spesialfelt.

Analyse og sikringsavdelingen i kompetansesenteret er et tverrfaglig miljø, som i dag består av eksperter på risikoanalyser samt fysisk og elektronisk sikring. Avdelingen samarbeider nært med de andre avdelingene innenfor kompetansesenteret, samt med andre fagmiljø i Forsvarsbygg.

Analyse og sikringsavdelingen bistår oppdragsgivere innenfor det offentlige med råd med hensyn på elektronisk og fysisk sikring av eiendommer, bygg og anlegg i forhold til gjeldende trusselbilde og krav til sikring gitt i lover og forskrifter. I tillegg leder og utarbeider avdelingen risiko- og sårbarhetsanalyser (security).

Vi opplever en stadig økende etterspørsel etter vår kompetanse og ønsker derfor å styrke vårt miljø med 1-2 rådgiver innenfor elektronisk sikring. Stillingsinnehaver skal primært gi råd og support vedrørende planlegging, prosjektering og anskaffelse av elektroniske sikringssystemer (automatisk adgangskontrollanlegg (AAK), automatiske innbruddsalarmanlegg (AIA) og TV overvåkningsanlegg (TVO). I tillegg er det viktig å se elektronisk sikring i sammenheng med fysisk sikring og reaksjonstiltak. Kunnskap om fysisk sikring og drift og vedlikehold av sikringssystemer er også ønskelig. Ved gjennomføring av risiko- og sårbarhetsanalyser vil du jobbe i team med ulike eksperter innenfor beskyttelse og sikring.

Det er ønskelig med god kunnskap og erfaring innenfor fagområdet

Forsvarsbygg har som målsetting at vårt arbeidsmiljø skal preges av tverrfaglighet, mangfold og likestilling. Vi ønsker derfor en virksomhet hvor ansattes alder, kjønn og etnisitet er balansert. Vi ønsker å knytte til oss nye medarbeidere som kan påvirke bedriftskulturen positivt gjennom sin personlige og faglige kompetanse.

Forsvarsbygg er underlagt Offentlighetslovens bestemmelser – jfr spesielt Offentlighetslovens § 25.

Les mer om Forsvarsbygg på www.forsvarsbygg.no og på våre karrieresider www.forsvarsbygg.no/jobb.

Arbeidsoppgaver

Planlegging og prosjektering av elektroniske sikringsanlegg for EBA med spesielle krav til beskyttelse og sikring

Delta i utarbeidelse av risiko- analyser(security) for bygg- og anlegg som har behov for beskyttelse og sikring mot terrorhandlinger, sabotasje, spionasje og annen kriminalitet.

Gi råd om sikring av bygg og anlegg mot ulike trusler.

Bidra i arbeid med å utarbeide håndbøker og retningslinjer innenfor fagområdet.

Bidra i undervisning og med foredrag.

Bidra i FOU-prosjekter innenfor sikring

Kvalifikasjoner

Bachelorgrad eller høyere innenfor relevant fagfelt Personer som har lang erfaring innenfor fagområdet, men mangler minimumskravene til utdannelse kan også søke.

God kunnskap om elektroniske sikringsanlegg

Det er ønskelig med kompetansen innenfor lås og beslag og annen fysisk sikring

Erfaring med planlegging av elektroniske sikringsanlegg

Gode språkkunnskaper i norsk og engelsk, skriftlig og muntlig.

Kandidaten må ha god vandel og kunne sikkerhetsklareres opp til strengt hemmelig

Utdanningsnivå

Høyskole/universitet,Diplom / Bachelorgrad

Personlige egenskaper

God teknisk innsikt

Tar initiativ og ansvar

Gode samarbeidsevner og evne til å jobbe selvstendig

Strukturert arbeidsform

Gode kommunikasjonsegenskaper

Språk

Norsk

Engelsk

Vi tilbyr

Lønn som seniorrådgiver/rådgiver/overingeniør (kode 1364/1434/1181) iht Statens lønnsregulativ

Vi kan tilby gode muligheter for utvikling og spesialisering i et robust rådgiver- og forskningsmiljø med landets fremste kompetanse på sikring av bygg

Fleksibel arbeidstid

Medlemskap i Statens pensjonskasse

Gunstige boliglån i Statens pensjonskasse

Gode forsikrings- og pensjonsordninger

Bedriftshelsetjeneste

Gode velferdsordninger

Kontorlokaler sentralt i Oslo

Andre opplysninger

Reisevirksomhet: Noe reisevirksomhet må påregnes

Søk stilling

Kontaktinfo: Leif Riis (+47) 971 19 385


Vis flere stillinger: