I 2012 tok Niels Torp arkitekter Betongelementprisenfor deres arbeid med Vulkan Søndre kvartal i Oslo. Arkivfoto

Norges beste bruk av betongelementer kåres igjen

Betongelementforeningen utfordrer nå bransjen til å prøve seg på Betongelementprisen 2014.

Betongelementforeningen, Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) og Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) lyser nå ut årets konkurranse til Betongelementprisen.

For å stimulere til innovativ og estetisk bruk av betongelementer etablerte Betongelementforeningen, i samarbeid med Norske Arkitekters Landsforbund og Rådgivende Ingeniørers Forening, «Betongelementprisen» i 1987. Prisen utdeles som anerkjennelse for arkitektonisk og/eller talentfull anvendelse av betongelementer, og gis til den eller de som juryen mener har utmerket seg særlig.

Stavanger konserthus. Foto: Jiri Havran

Bedømmelsen gjøres av en jury bestående av fire medlemmer, to av disse oppnevnes av Norske Arkitekters Landsforbund, ett medlem oppnevnes av Rådgivende Ingeniørers Forening og ett av Betongelementforeningen.

For året 2012 ble prisen tildelt Niels Torp arkitekter for deres arbeid med Vulkan Søndre kvartal, samt Ratio Arkitekter for deres arbeid med Stavanger Konserthus.

– Juryen er avhengig av engasjement rundt prisen, og at arkitektvirksomheter, rådgivere og andre aktører i næringen melder inn aktuelle kandidater. For Betongelementprisen 2014 vil vi gjerne at aktuelle kandidater meldes inn før utgangen av april, skriver Betongelementforeningen i invitasjonen.

Dokumentasjon som må følge med innmeldingen:

  • En typisk representativ plantegning og snitt
  • Et situasjonskart som gir et inntrykk av prosjektet og miljøet rundt.
  • Kortfattet beskrivelse av bygget og dets funksjon
  • Beskrivelse av detaljer/funksjonalitet oa som innmelder mener kvalifiserer bygget.
  • Representative bilder av bygget

Se prisens statutter her.