Ledig stilling som biolog/naturforvalter/økolog

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 6500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Vegdirektoratet
FylkeOslo
Søknadsfrist20.03.2014

Vi søker en erfaren medarbeider som ser det som interessant å jobbe med miljøutfordringer, spesielt oppgaver knyttet til naturmangfold og veg. Stillingen er fast og er knyttet til Miljøseksjonen på Trafikksikkerhet, miljø- og teknologiavdelingen i Statens vegvesen Vegdirektoratet

Du vil bli en del av et sterkt og engasjert fagmiljø. Miljøseksjonen arbeider med forskning og utvikling (FoU), rådgivning og forvaltning innenfor fagområdene naturmangfold, støy, klima, luft- og vannforurensning, vegetasjon, estetikk, landskapsarkitektur og kulturmiljø. Vi har bred kontakt med andre aktører både internt og eksternt.

Du vil bidra til faglig utvikling og til at vi blir et faglig kompetansesenter innenfor arbeidet med naturmangfold, ved å:

• Delta i arbeidet med å koordinere etatens arbeid med oppgaver innenfor fagområdet naturmangfold, og utarbeide strategiske planer for dette fagområdet.

• Følge opp og gi råd knyttet til forvaltning av naturmangfoldloven og planregelverk i forbindelse med planlegging, bygging og drifting av vegnettet.

• Delta i og lede arbeidet med hvordan etaten skal ivareta naturmangfoldet gjennom arbeid med retningslinjer, veiledere og ulike styringsdokumenter, bl.a. Nasjonal transportplan.

• Delta i og lede FoU-prosjekter og ha løpende kontakt med forvaltnings- og forskningsmiljøer utenfor etaten både nasjonalt og internasjonalt.

• Arbeide med kompetanseheving og informasjon i og utenfor Statens vegvesen.

• Bidra i det tverrfaglige arbeidet på Miljøseksjonen

Kvalifikasjonskrav

Du må ha eksamen på mastergradsnivå fra universitet eller høgskole (minimum 5 år), fortrinnsvis innen biologi eller naturforvaltning. Relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning. Du bør ha minst fem års relevant arbeidserfaring. Erfaring fra arbeid i offentlig forvaltning vil bli vektlagt. Du bør ha kunnskap om naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven samt god kunnskap om terrestrisk økologi. Vi legger vekt på god skriftlig og muntlig fremstillingsevne og gode samarbeidsevner.

En typisk dag på jobben

På jobb i Miljøseksjonen er det stor variasjon i oppgavene, fra faglige detaljer til de store linjene innenfor Statens vegvesen sine ansvarsområder. For å fungere godt i jobben må vi kunne håndtere flere saker på en gang, samt være åpne og positive til nye oppgaver. Vi liker å jobbe i grupper, men også selvstendig med små og store oppgaver. Vi liker å kommunisere og legger vekt på å være tydelige i alt vi gjør. Oppgavene stiller krav til våre analytiske evner i form av saksforberedelser og utredninger. Vi bruker vår faglige innsikt på flere områder som for eksempel i FoU-oppgaver, rådgiving inn i konkrete vegprosjekt og samarbeid med andre sektorer. Oppgavene krever en del møtevirksomhet og noe reisevirksomhet. Vi innehar viktig og etterspurt kompetanse i etaten.

Vi legger vekt på

Vi søker deg som har evne til å ta initiativ og får ting til å skje. Det er viktig at du raskt kan sette deg inn i ulike problemstillinger og jobbe selvstendig, strukturert og målrettet. Du vil ha kontakt med mange kollegaer i regionene og med forskere og fagfolk i andre etater og organisasjoner. Dette krever at du har faglig kompetanse og er en god nettverks- og relasjonsbygger.

Vi tilbyr

• Interessante, utfordrende og samfunnsnyttige arbeidsoppgaver i et godt fagmiljø med spisskompetanse innen flere miljøtemaer

• lønn etter avtale i henhold til etatens lønnspolitikk

• spennende arbeidsoppgaver i en etat i stadig utvikling

• gode utviklingsmuligheter i en stor, landsdekkende organisasjon med internasjonalt engasjement

• godt arbeidsmiljø i et flott og lyst kontorbygg med fin beliggenhet ved Alnaelva på Bryn i Oslo med gode offentlige kommunikasjonsmuligheter

• fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

• medlemskap i en av de beste pensjonsordningene i Norge

• mulighet for gunstig boliglån og gode forsikringsordninger

Vil du vite mer om stillingen kan du kontakte

Avdelingsdirektør Sidsel Kålås, 95188572 eller sjefingeniør Astrid Brekke Skrindo (95088559).

Statens vegvesen jobber for likestilling, og vi vil at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et mål for oss å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Vi oppfordrer kvinner og personer med innvandrerbakgrunn til å søke stillingen.

Vegdirektoratet er en IA-virksomhet. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Søk stilling via link på denne siden

Vis flere stillinger: