Naboer stoppet godkjent prosjekt - utvikler varsler søksmål

Boligutvikler Neptune Properties varsler at de vil gå til søksmål på inntil 30 millioner kroner etter at naboer til et godkjent boligprosjekt på Vettakollen i Oslo fikk stanset arbeidet.

Neptune hadde fått utbyggingen godkjent av Oslo kommune, og tre av fire bygningskropper var satt opp da naboene fikk midlertidig stanset arbeidene i februar via en rettslig kjennelse. Det er ingen aktivitet på byggeplassen nå.

Utbygger mener at utsettelsene kan komme til å koste dem 30 millioner kroner – avhengig av hvor lang tid rettsprosessen tar – og varsler søksmål mot de tre naboene som fronter saken på det beløpet, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er en stor dominoeffekt av å stoppe dette. Det er stor risiko for saksøker også, for nå løper kostnadene. Det får store konsekvenser, sa daglig leder Lasse Røsnes i Neptune Properties i retten ifølge DN.

Naboene mener den eneste måten de kunne få stoppe prosjektet fra å bli ferdigstilt var å be om en forføyning. De sier til avisen at de fryktet boligene ville blitt bygget ferdig hvis ikke, og at det da hadde vært vanskeligere å få reversert prosjektet.

Neptune på sin side sier at de kun følger prosjektets godkjente fremdriftsplan.