Geodataforvaltere

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 6500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region øst
FylkeFlere fylker
StedLillehammer, Hamar, Oslo eller Moss
Søknadsfrist21.03.2014

Vi er på utkikk etter fire dyktige geodataforvaltere er det deg?

Statens vegvesen har utfordrende oppgaver og gjennomføringskraft - vi trenger din kunnskap og ditt pågangsmot!

Geodataseksjonen består av 40 medarbeidere med bred og høy kompetanse på innsamling, forvaltning og utvikling av data og systemer innenfor fagområdet geodata/geomatikk. Vi yter faglig bistand til ulike fagmiljøer i hele Statens vegvesen.

Geodataforvalter

Som dataforvalter i Statens vegvesen vil du jobbe med en eller flere av følgende oppgaver:

Tilrettelegging og forvaltning av kartdata og fagdata til bruk i plan- og utbyggingsprosjekter

Forvaltning av kartdata gjennom samarbeid i Norge digitalt og Geovekst

Mottak og bearbeiding av kartdata og fagdata fra utbyggingsprosjekter og entreprenører, for oppdatering av NVDB og FKB

Produksjon av terrengoverflatemodeller basert på laserdata, kartdata og landmålte data

Forvaltning av nasjonalt vegreferansesystem

I vårt forvaltningsarbeid benytter vi moderne verktøy som NovaPoint, ArcGIS, GISLINE, FME og egenutviklede programsystemer som støtter Nasjonal vegdatabank (NVDB). Det er avgjørende at du kan dokumentere kunnskap i minst ett av våre forvaltningsverktøy og kjennskap til SOSI og XML/GML.

Du vil jobbe selvstendig med god forankring i faggrupper, der tett samarbeid med kolleger sikrer gode faglige løsninger. Det er avgjørende at du kan bidra med innsamling av data utendørs, selv om forvaltning og tilrettelegging av data inne på kontoret vil være størstedelen av arbeidsoppgavene. Noe reisevirksomhet i regionen må påregnes.

Vi ønsker at du

  • har minimumbachelorgrad med geomatikk og forvaltning av geodata som vesentlig del av fagkretsen.
  • har erfaring fra fagområdet, men nyutdannede med interesse for å utvikle seg innenfor fagområdet kan søke - opplæring og veiledning vil bli gitt
  • trives med å jobbe både ute i friluft og inne på kontor

I Statens vegvesen blir du en del av en utpreget delekultur. Du kan alltid få faglig veiledning både fra leder og kollegaer, og du blir godt ivaretatt gjennom ryddige og solide regelverk. Selv om arbeidsmengden kan være stor, vil vi at du skal kunne kombinere jobb og fritid på en god måte, og du får tilgang på goder som er viktig for den livssituasjon du er i.

Stillingene lønnes etter nærmere avtale i tråd med etatens lønnspolitikk. Det trekkes 2 prosent pensjonsinnskudd til Statens Pensjonskasse.

Geodataseksjonen har arbeidssted i Lillehammer, Hamar, Oslo og Moss. Vi er i utgangspunktet ute etter å utvide vår stab med en medarbeider på hvert kontorsted. Vennligst oppgi i søknaden hvor du ønsker kontorplass.

Statens vegvesen jobber for likestilling og mangfold. Vi ønsker medarbeidere av begge kjønn, fra alle aldersgrupper og fra ulike etniske grupper og nasjonaliteter. Dessuten arbeider vi aktivt for å rekruttere flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette.

Søk stilling

Nærmere opplysninger om stillingene kan fås ved å kontakte seksjonssjef John Mikalsen, tlf 951 99002, eller kontorsjef Harald Wethal, tlf 957 60266