Cats nye hybridgraver 336 F LH er blant nyhetene på Conexpo.

Cat legger stor vekt på drivstoffreduksjon

Amerikanske Caterpillar har brukt store ressurser på å utvikle maskiner som er drivstoffvennlige.

- Det aller viktigste for oss er å utvikle nye modeller som gjør kundene fornøyde. De setter drivstofforbruk i høysetet, sier senioringeniør og prosjektleder i Caterpillar, Michael Spielman til Byggeindustrien.

25 prosent reduksjon

Eksempelvis bruker den nye hjullasteren Cat 972 M XE 25 prosent mindre drivstoff enn forgjengeren. Maskinen har 311 hk, tre gir forover og to i revers, og er fullautomatisk. Den løfter 8,5 tonn og har en egenvekt på 25 tonn.

Uten ratt

Blant utallige Cat-nyheter er asfaltvalsen Cat CB 54 B. Den har ikke ratt som foregående modell, men styres med stikker fra åpen hytte. Dette gir føreren et arbeidsfelt på 360 grader. Motoren yter 131 hk og egenvekten på maskinen er 10 235 kilo. Valsebredden er 1,7 meter.

Hydraulikk-hybrid

Cat 336 F LH er en ny hydraulikk-hybrid beltegraver med 308 hk og egenvekt på 41 tonn. Løftekapasiteten er 10 tonn. Og blant alle nyhetene på Conexpo velger Caterpillar også å stille ut deres minste beltegraver – Cat 300.9D som ble lansert for to år siden.

Cat CB 54 asfaltvals

Selger godt i Norge

-Sammen med Cat 301.7D som kom i fjor, er denne modellen svært populær i Norge, sier markedssjef for minigravere i Caterpillar, Matthew Bond til Byggeindustrien.

Tungvekter

Blant tungvekterne på Cat-standen ruver den rammestyrte dumperen Cat 730 C med en lastekapasitet på 31 tonn.