Protan tilbyr abonnement på takinspeksjon

Som første aktør i Norge tilbyr takprodusenten Protan fast abonnement på inspeksjon av tak på større bygninger.

- Vi er stolte av å presentere denne tjenesten for gårdeiere over hele Norge. Altfor mange glemmer å holde tilstrekkelig oppsyn med taket sitt, og vi tror et abonnement vil være en god løsning på dette, forteller Erik Øyno, konsernsjef i Protan.

Nylig inngikk Kongsberg Teknologipark avtale med Protan om ettersyn av sine 80 000 kvadratmeter takflate, og flere slike serviceavtaler vil nå bli inngått. På Kongsberg gjennomføres visuell kontroll av alle takflater for skader og fare for skader på takets tettesjikt bestående av membraner, tilslutninger og beslag,

Det nye takkonseptet består av en todelt inspeksjon, og innebærer både fysisk undersøkelse av taket i tillegg til en overordnet vurdering på bakgrunn av bilder av taket. Bildene hentes fra Google Earth, som er virtuelt kart over hele verden utformet av satellittbilder. I etterkant av inspeksjonen mottar kunden en digital rapport med en grundig gjennomgang av takets tilstand, og eventuelt en vurdering av anbefalte utbedringer.

- I dag står taket på et bygg for bare 2 prosent av byggekostnadene, men for hele 50 prosent av alle reklamasjonssakene. Dårlige tak kan medføre lekkasjer, og fukt og råte kan igjen gi enorme utgifter for både private huseiere og bedrifter. Vi håper at den nye tjenesten vil gjøre det enklere for alle å ta vare på taket sitt, forteller Erik Øyno.