Kronprins Fredrik av Danmark på besøk på Sundolitts stand.

Sunde fikk pris av dansk kronprins

Sunde Gruppen ved Sundolitt A/S i Danmark har 27. februar blitt hedret med pris for sitt arbeid med utvikling av miljøvennlige og energibesparende løsninger for bygg.

Energiprisen ble delt ut av H.K.H. Kronprins Fredrik av Danmark. Vice President Bertil Sunde og Utviklingssjef Claus Jørgensen mottok prisen på vegne av Sunde. Kronprinsen besøkte også standen til Sunde under sitt besøk på messen.

Byggeriets Energipris gis til energibesparende bygningsdeler og komponenter til bygg som oppfyller ett eller flere av disse kravene:

· Dokumentert energieffektive bygningskomponenter og løsninger.

· Dokumenterte vesentlige energibesparelser ved bruk av produktet.

· Dokumentert minimalt energiforbruk i byggeprosessen.

· Benyttelse av alternativ bærekraftig energi ved produksjon og bruk av produktet.

I begrunnelsen for tildelingen heter det:

Sundolitt Climate House opfylder lavenergiklasse 1 og 2020 energikrav. Huset er konstrueret af byggesystemer med ubrudt isolans, så kuldebroer undgås. Huset har mindre rumvarmeforbrug og lavere energiforbrug end passivhuse. Godt indeklima. Energibesparelser med lave drift- og vedligeholdelsesomkostninger i forhold til andre lavenergi-passivhuse.”

Sunde Gruppen har gjennom mange år drevet utvikling av produkter som forenkler byggeprosesser og som strekker seg mot fremtidens strengere krav til byggverk i forhold til energiforbruk til oppvarming. Det danske passivhus prosjektet er en del av denne strategien og dette utviklingsarbeidet.

Produkter som Sundolitt KUB veggsystem og Sundolitt Ringmur bidrar allerede i dag til et lavere energiforbruk enn det som er påkrevd i byggetekniske forskrifter i de enkelte landene. Sundolitt EPS som er det isolerende materialet med de gode egenskapene er passive materialer som sitter i bygningskroppen i hele byggets levetid uten vedlikehold av noe slag. Når bygget så en gang skal rives kan EPS gjenvinnes til andre produkter eller gå til energigjenvinning.

Sundolitt EPS inneholder ikke flammehemmere og er et miljøvennlig produkt, samtidig som det er den mest økonomiske måten å redusere energiforbruket i bygninger på.