XL-BYGG Asker Trelast overtar Furuspesialisten

XL-BYGG Asker Trelast AS har kjøpt byggevarebutikken Furuspesialisten AS på Hensmoen i Hønefoss.

Furuspesialisten ble etablert i 1981 og firmaet drev engroshandel av byggevarer på landsbasis frem til 2005. Fra 2006 og frem til i dag har selskapet vært en lokal byggevareleverandør på Ringerike. Firmaet er medlem av byggevarekjeden XL-BYGG, har i dag 11 medarbeidere og en sunn økonomi. Det er de samme eierne i dag som startet firmaet. De er godt fornøyd med at den nye eieren også er medlem i XL-BYGG og at de vil fortsette den positive utviklingen.

XL-BYGG Asker trelast AS har hovedkontor i Asker og har fra før byggevarehus i Skytterveien i Asker, Vøyenenga i Bærum og Vollen i Asker.

XL-BYGG Asker trelast får etter overtakelsen en omsetning på ca 130 mill kroner. Selskapets omsetning fordeler seg med ca 70% proff og 30% privat, kan daglig leder Sverre Mørch fortelle.

- Overtakelsen skal etter planen skje 1. april. Det er ikke sikkert at vi rekker å få opp skilting til den datoen, men det kommer, sier Mørch. Alle de ansatte hos Furuspesialisten fortsetter i XL-BYGG Asker Trelast AS.

Begge våre bedrifter har kunder i hverandres geografiske nedslagsfelt og vår målsetting er å kunne tilby dem en enda bedre oppfølging, logistikk og service. Furuspesialisten har som Asker trelast vært tilsluttet XL-BYGG, som er Norges raskest voksende byggevarekjede og teller i dag over 80 enheter.

- Gjennom vårt samarbeid med XL-BYGG i Sverige og Danmark er kjeden Skandinavias største byggevarekjede med over 300 butikker. Gjennom XL-BYGG profilerer vår bedrift seg som ”Faghandel innen trelast og byggevarer, avslutter Sverre Mørch.