Illustrasjon: Lund Hagem Atelier Oslo

Avlyser konkurransen om grunn- og råbyggsentreprisen på Deichmanske

Kulturbyggene i Bjørvika (KIB) har valgt å avlyse konkurransen om grunn- og råbyggentreprisen på Deichmanske hovedbibliotek.

-Begrunnelsen for avlysningen er manglende konkurranse. Det er kun kommet inn ett tilbud (fra NCC Construction) og konkurransen kan derved avlyses i medhold av anskaffelsesforskriftens § 22-1 (1), opplyser kommunikasjonssjef Haakon Berg Jensen i KIB.

-Med kun ett tilbud er det vanskelig å si noe om at dette er riktig prisnivå. Det er kanskje naturlig å dele entreprisen opp i en grunnentreprise og en råbyggsentreprise. Vår prosjektledelse skal nå vurdere alt samlet, og se på hva som er hensiktsmessig å dele den opp i forhold til markedssituasjonen akkurat nå.

KIB vil i løpet av kort tid beslutte hvilke endringer som skal gjøres før en ny konkurranse utlyses. Vi vil blant annet vurdere om det er hensiktsmessig å dele opp entreprisen for å skape større interesse sier han.

Artikkelen fortsetter under

Fasadene sendt ut

Berg Jensen opplyser at konkurransegrunnlaget for komposittfasadene nå er sendt ut til de fire prekvalifiserte utenlandske firmaene. Disse firmaene har frist til 25. april med å sende inn sine tilbud:

  • Roschmann Konstruktionen aus Stahl und Glas GmbH
  • Skandinaviske Glassystem AB
  • Josef Gartner GmbH
  • Seele GmbH