NHO mener alt tilsier et moderat oppgjør

NHO kan strekke seg til en 50-øring i lønnsøkning og avviser LOs pensjonskrav før tariffoppgjøret som starter om en uke.

– Vi ser ikke en eneste grunn nå til at vi ikke skal få et moderat oppgjør, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i bransjeforeningen Norsk Industri.

Førstkommende mandag åpner han årets tariffoppgjør med Fellesforbundets leder Arve Bakke på den andre siden av forhandlingsbordet.

Arbeidsgiverforeningen legger til grunn at årets oppgjør minimum vil gi et løft på 2,1 prosent som følge av lokale forhandlinger og årseffekten av fjorårets oppgjør.

– Mitt mandat er et oppgjør som ender på 2-tallet. Det betyr at vi kan ikke være med på noe særlig mer enn en 50-øring, sa Lier-Hansen da NHO holdt tariffseminar for journalister mandag ettermiddag.

Industribedriftenes forhandlingsleder avviser LO-krav om avtalefesting av tjenestepensjon i privat sektor.

– Jeg har ikke tenkt å bruke mye tid på det. Dersom pensjon hadde vært viktig for LO, så hadde de ikke valgt forbundsvise oppgjør, for å si det sånn. Jeg ser på pensjon som en bitte liten sak under årets oppgjør, sier Lier-Hansen. (©NTB)