Sp skifter mening om elsertifikat for småkraft

Senterpartiet beklager politikken de førte i regjering og gjør nå helomvending i saken om elsertifikat for småkraft.

I siste utgave av bladet Småkraftnytt beklager Senterpartiets energipolitiske talsmann Geir Pollestad den rødgrønne regjeringens politikk.

– Det var en stor seier for Senterpartiet å få småkraften inn i elsertifikatavtalen med Sverige, til tross for at det ikke lå inne i regjeringsplattformen. Vi skulle likevel ikke satt oss i den situasjonen vi gjorde med overgangsordningen, sier Pollestad til bladet.

Han lover å støtte den nåværende regjeringen dersom den ønsker å innføre elsertifikat eller en annen kompensasjonsordning for de rundt 170 småkraftverkene her i landet, skriver Nationen.

Daværende olje- og energiminister Ola Borten Moe kalte det «valgflesk av verste sort» da Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre før valget samlet seg om kravet om å innføre elsertifikat for småkraftverkene som falt utenfor da ordningen ble innført.

Pollestad forklarer nå at Sp i regjering måtte forsvare det de rødgrønne partiene var blitt enige om skulle være regjeringens politikk, og at det derfor ikke var mer Sp klarte å få til i denne saken.

Fremskrittspartiet mener derimot Sp burde ha klart å få til noe mer. Frps medlem i Stortingets energi- og miljøkomité kaller det «litt underlig» at Sp endrer mening i saken nå og etterlyser tiltak fra dagens regjering. Grimstad sier samtidig at regjeringen skal anstrenge seg for å få til en kompensasjonsordning i tråd med det regjeringen har lovet.