Ole Marius Sundbotten er Årets lærling i Sør-Trøndelag. Han imponerer med gode resultater og holdninger i taktekkerfaget (foto: Ingvill Kvernmo).

Årets lærling imponerer på taket

Taktekkerlærlingen Ole Marius Sundbotten fra Stjørdal er kåret til årets lærling i Sør-Trøndelag. Hans sensor på fagprøven har aldri vært borti en kandidat som har gjennomført et så godt resultat.

─ Jeg visste ikke en gang at det fantes en slik pris før jeg fikk telefon om at jeg vær nominert og så fikk jeg beskjed om at jeg hadde vunnet. Det var en stor overraskelse, sier 20-åringen til Stjørdalens Blad.

Sundbotten mottok prisen under en høytidelig seremoni i Frimurerlogen i Trondheim. Det er Sør-Trøndelag fylkeskomme som står bak kåringen.

Han jobber som lærling hos Icopal Tak i Trondheim, og har blant annet lagt tak på det nye hotellet på Lerkendal og på Heimdalshallen.

– Jeg har også lagt tak i Stjørdal, blant annet hatt litt jobbing på kulturhuset, sier Sundbotten til avisa.

Fantastiske resultater og gode holdninger

Leder for opplærlingsnemda for taktekkere, Tore Antonsen, var sensor da Sundbotten avla fagprøven i taktekkerfaget. Han forteller til Stjørdalens Blad at han i sine 15 år som sensor aldri vært borti en kandidat med så godt resultat.

Også driftssjef Håkon Sæther i Icopal Tak Trondheim kommer har mange lovord om lærlingen som utpreget seg i konkurranse med 1.000 andre lærlinger i fylket. Han er stolt over å ha Årets lærling i staben.

– Det er helt rått av Ole Marius å bli Årets lærling. Han har lagt ned en kjempeprestasjon i fagprøven, og han har i tillegg gjort en kjempejobb gjennom flere år. Ole Marius er løsningsorientert, positiv, effektiv og har gode holdninger, sier han til avisa.

Lysglimt for taktekkerbransjen

Taktekkerbransjen sliter med dårlig rekruttering, men Sæther berømmer Opplæringskontoret BTV (blikk, tak og ventilasjon) gjør med oppfølging av lærlingene i Midt-Norge, og jobben Takforum Trøndelag gjør på rekruttering.

– Vi synes det er flott at Årets lærling-tildelingen setter fokus på tak. Taktekkerbransjen gir muligheten for god lønn og fine arbeidsdager, og da er det særdeles gledelig ar vi har gutter med de gode holdningene, som Ole Marius, sier Sæther til avisa.

Årets lærling angrer heller ikke på valg av karrierevei.

– Da jeg gikk på Ole Vig videregående skole, ble jeg utplassert hos Icopal, og jeg likte meg veldig godt. Som taktekker får du være ute, og du får brukt kroppen. Det er stor trivsel på arbeidsplassen og utfordringer som gjør at ingen dag er lik, sier Sundbotten.

Han har vært lærling i to år, og jobbet i Icopal Tak i snart tre år.

– Jeg synes det er like artig fortsatt.