<p>Slik kan Oslo S se ut hvis planene for den nye bussterminalen blir realisert. Illustrasjon: MAD/Placebo</p>Illustrasjon: MAD/ Placebo

Nærmere ny bussterminal over Oslo S

I en rapport som kom i forrige uke om «Utvikling av kollektivknutepunktet Oslo S» konkluderte man med å jobbe videre med forslaget om ny bussterminal over Oslo S.

- Vi er enige med Jernbaneverket om at PBE lager et planprogram med tanke på å gå videre med denne løsningen. En ny bussterminal over Oslo S vil bety en stor forbedring av kollektivtilbudet i byen. Får vil til dette, så vil buss, trikk, tog og T-bane smelte sammen og bli en stor blodpumpe for kollektivtrafikken i Oslo, sier Bård Folke Fredriksen (H), byutviklingsbyråd til osloby.no.

Jernbaneverket var tidligere skeptiske til forsalget, men har nå endret syn. De har jobbet sammen med ROM Eiendom, Ruter, Bymiljøetaten, Statens vegvesen og Akershus fylkeskommune i arbeidet med den nye rapporten.

Rapporten estimerer at prosjektet vil koste rundt 2,9 milliarder kroner. Men det er fortsatt flere problemstillinger som må avklares.

- Forholdene rundt togdriften i byggeperioden, setningsskader og annen risiko ved utbygging må avklares tidligst mulig hvis dette skal kunne gjennomføres. Deretter kommer spørsmål om finansiering, sier seksjonssjef Sjur Helseth i Jernbaneverket til nettstedet.

Dersom prosjektet blir realisert vil det trolig bety buss for tog for mange av hovedstadspendlerne i store deler av byggeperioden.