På kursene vil det bli både teori, demonstrasjoner og praktiske øvelser, skriver SINTEF. Foto: SINTEF Byggforsk

SINTEF inviterer til ventilasjonskurs

«Ingen god ventilasjon uten god innregulering» skriver SINTEF Byggforsk i en åpen kursinvitasjon. Over flere dager i mars vil kunnskap om innregulering og VAV deles blant SINTEFs kursdeltakere.

«Et godt innregulert anlegg er viktig for å få god ventilasjon og energieffektiv drift, og unngå trekk, lyd eller andre driftsproblemer. Gode kunnskaper og praktisk opplæring er nødvendig for riktig og effektiv innregulering. Spesielt krever innregulering av VAV-anlegg god systemforståelse og kunnskap om hvordan slike anlegg skal håndteres», skriver SINTEF Byggforsk i sin invitasjon denne uken.

Målgruppen for kurssesongens første satsing er, ifølge invitasjonen, saksbehandlere i prosjektering og utførelse av ventilasjons- og klimaanlegg, innreguleringspersonell, samt kontrollører og driftspersonell.

Innregulering og kontroll av ventilasjonsanlegg

Dette er et grunnleggende kurs i innregulering. Hensikten er å gi deltakerne praktisk og teoretisk kunnskap om innreguleringsmetoder, anleggstekniske forutsetninger for innregulering, instrumentering og målemetoder. Bruk av proporsjonalmetoden og forskjellige metoder for måling av luftmengder blir gjennomgått både med teori, demonstrasjoner og praktiske øvelser.

Kurs i VAV

Formålet med behovsstyrt ventilasjon er å redusere kostnadene ved oppvarming, kjøling og transport av ventilasjonsluft i forhold til anlegg med konstant frisklufttilførsel, uten å gå på akkord med kravene til inneklima.

Hensikten med VAV-kurset er å få bedre kunnskap om hvilke krav som bør stilles til et VAV-anlegg, innsikt i hvordan anlegget bygges opp, tilhørende instrumentering og automatikk, innreguleringsmetodikk, fallgruver, samt dokumentasjon ved overlevering.

Kurset bygger på grunnleggende kunnskap fra innreguleringskurset. Det legges vekt på gode teoretiske og praktiske kunnskaper om prosjektering, innstilling/innregulering, dokumentasjon og bruk av denne type anlegg gjennom forelesninger, demonstrasjoner og øvelser.

Les mer om kurset her.