FutureBuilt-konferansen 2014: Klima for innvoasjon

StedAsker, Norge
ArrangørFutureBuilt
Fra04.06.2014
Til05.06.2014
TidspunktOnsdag kl 8.00 - torsdag kl 16.00

Klimaendringene utfordrer oss til å tenke nytt rundt byutvikling og arkitektur. Klima for innovasjon er tema for årets FutureBuilt-konferanse.

Kan grønne mobilitetsløsninger, klimavennlige byggematerialer og smarte energisystemer gi oss mer attraktive byer og sunnere hus? Hvordan kan norske byregioner bli internasjonale innovasjonsarenaer og våre politikere skape bedre klima for innovasjon? Vi tror på eksemplets makt og har invitert en rekke foredragsholdere til å presentere og debattere nye og grensesprengende prosjekter og initiativer. FutureBuilt viser at det er mulig!

Fullstendig program slippes om kort tid. Her er noen smakebiter:

OL som innovasjonsarena for klimavennlig byutvikling
David Stubbs var miljøansvarlig for London 2012 og er en internasjonal kapasitet på bærekraftig utvikling og klima. London 2012 er anerkjent som de mest miljøvennlige leker i den moderne olympiske historie. Mindre kjent er det at London 2012 også var et stort transformasjonsprosjekt som i seg selv fortjener olympisk gull i byutvikling. Stubbs tar oss med til London og drøfter de viktigste suksesskriteriene for hvordan OL kan brukes som innovasjonsarena for klimavennlig byutvikling og arkitektur.

Lowtech – hightech
Dietmar Eberle er grunnlegger av det anerkjente arkitektkontoret be Baumschlager Eberle Architects. Signe Kongebro er partner og leder av bærekraftsavdelingen i Henning Larsen Architects. De presenterer sine bærekraftstrategier konkretisert gjennom to kontorbygg, som begge har fått mye oppmerksomhet internasjonalt for sin dristighet og tydelig artikulerte bærekraftkonsepter: 2226 i Lustenau, Østerrike og Østensjøveien 27 i Oslo.

Plenumskonferanse og dypdykk
Onsdag 4. juni byr vi på Pecha Kucha, offentliggjøring av Bymiljøprisen ved Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, politikerdialog ved FutureBuilt-ordførerne, innføring i klimapsykologi og hightech-lowtech debatt.

Torsdag 5. juni går vi i dybden med en rekke parallelle sesjoner i ulikt format; seminarer, workshops, speed dating og befaringer. Blant det du får høre mer om er:

– Klimavennlig områdeutvikling

– Den internasjonale idékonkurransen for sykkel Get a bike. Break Free!

– Solcellene kommer

– Powerhouse Kjørbo

– Klimavennlige skoler

– Dristige boligutviklere med fokus både på økonomi og klima

– Strategier for klimavennlig rehabilitering

Aktørene bak forbildeprosjektene i FutureBuilt deler kompetanse, erfaringer og forutsetninger for å lykkes med ambisiøse miljøprosjekter.

Hjemmeside