Prosjektmedarbeidere fra Statens vegvesen på befaring i utmarka mellom Lysefjorden og Søfteland sist uke. (Foto: Geir Brekke/Statens vegvesen)

Vegvesenet vurderer mer grunnsjekk på ny E39-linje

Statens vegvesen vurderer nå gjennomføre supplerende grunnundersøkelser på deler av veilinjen av det som skal bli nye E39 Svegatjørn-Rådal mellom Os og Bergen.

Ifølge vegvesen.no er det er i den såkalte Endelausmarka det er aktuelt å hente inn flere grunnlagsdata, som en del av prosjekteringen av den nye veien.

- Det er aktuelt med flere ulike metoder for undersøkelse av grunnforholdene. Vegetasjonen er furuskog og lyng, men fremfor alt mye myr, bekker og tjern, skriver Vegvesenet på sine sider.

Eventuelle undersøkelser blir gjort for å få bedre oversikt over dybden i myrene.

Vegstrekningen i dagen forbi Endelausmarka ved Søfteland er på rundt en kilometer, mellom de to tunnelene som skal bygges mellom Svegatjørn og Rådal.

Det regulerte veiarealet her er på rundt 50 dekar, med fire felts motorveg og av- og påkjøringer med rundkjøring i begge retninger.

Os kommune har også regulert inn et større næringsareal i det som skal bli Lyseparken, vest for E39.

Prosjekteringen av E39 Svegatjørn-Rådal nærmer seg fullføring. Også konkurransegrunnlaget for entreprisene er snart på plass. Statens vegvesen ventar på proposisjonen, og etterfølgende behandling i Stortinget. Dette er en forutsetning for å lyse ut arbeidet, skrive kontrakt og til slutt komme i gang med bygging av veiprosjektet mellom Os og Bergen.