<p>Skjetlein videregående skole er landlig og moderne.<br></p><p></p>

Skjetlein vgs åpnet i Trondheim

14. februar var den formelle åpningen av Skjetlein videregående skole i Trondheim.

Det skriver Link arkitektur i en pressemelding torsdag.

Link arkitektur, sammen med Link landskap, har vært arkitekter og landskapsarkitekter for prosjektet i totalentreprise med Skanska.

Skolen er en del av Sør-Trøndelag fylkeskommunes satsing på nye skoler til videregående opplæring.

Skolen har i overkant av 330 elever, 65 ansatte og tre studieretninger fordelt på flere bygg i et opprinnelig gårdstun.

Det eksisterende hovedbygget inngår som en integrert del av det nye skoleanlegget. I tilknytning til skolen er det en stor ny flerbrukshall og internat. I prosjektet inngår også ombygging av eksisterende låve til et grønt kompetansesenter og ny stall.

Skjetlein grønt kompetansesenter (SGK) er en del av Sør-Trøndelag fylkeskommune og enhet for regional utvikling, og er lokalisert sammen skolen. SGK skal, ifølge pressemeldingen, være et regionalt knutepunkt og et fremtidsrettet kompetansesenter som tilbyr dagsaktuell kunnskap og rådgivning for grønne næringer, landbruket og andre bygdenæringer.

Fokusområdene er: Fornybar energi, økologisk landbruk, tjenesteproduksjon på gården, samt lokal mat.

Link arkitekturs målsetning har, ifølge arkitekten selv, vært å skape et rasjonelt, men opplevelsesrikt anlegg, med et spennende hjerte som forbinder alle funksjonene i skolen, beliggende mellom skolens teorirom, flerbrukshall, internat og SGK. Bebyggelsen er utformet slik at det opprinnelige gårdstunet er beholdt. Den originale gårdsalléen vil bli opprustet. Skolen er formgitt med enkle volumer som representerer forskjellige deler av bygget, mens SGK reflekterer volumer fra den originale fjøsbygningen Uttrykket fremheves av at det nye undervisningsbygget er gitt ens stor transparent fasade som reflekterer omgivelsene.