Hvilken kommune har Norges beste bymiljø?

Kommunal- og moderniseringsdepartementet lyser ut konkurransen Statens bymiljøpris for 2014.

Det skriver departementet i en pressemelding på sine nettsider tirsdag.

Statens bymiljøpris gis til en kommune som samarbeider godt med myndigheter, næringsliv og frivillige organisasjoner og tar en ledende rolle i arbeidet for byutvikling og forbedring av bymiljøet, heter det i meldingen fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Departementet skrev onsdag en beskrivelse av utvelgelsesprosessen til prisen:

Første fase – forslag til kandidatur, frist tirsdag 4.mars kl. 12.00

Privatpersoner, private forslagsstillere, organisasjoner eller kommuneadministrasjonen selv kan sende inn forslag om hvem som skal motta prisen og hvorfor. Forslaget skal være kort (maks 4 sider) og beskrive hva som gjør kommunen kvalifisert til å motta prisen. I tillegg til begrunnelse må det fremkomme hvem som er forslagsstiller, og om kommunen er informert om at den er foreslått og stiller seg bak forslaget. Det skal oppgis kontaktinformasjon som inneholder navn på kontaktperson, telefon kontortid/mobiltelefon, e-post og postadresse for både kommuneadministrasjonen og forslagsstiller. Det skal ikke følge vedlegg med søknaden.

Andre fase – utvelgelse av kandidater til finalen. Leveringsfrist fredag 25 april, kl. 12.00

En fagjury oppnevnt av departementet vil vurdere de innkomne forslagene og velge ut et begrenset antall kandidater som går videre til finalen. Finalistene vil bli bedt om å utdype enkelte sider ved arbeidet og eventuelt ettersende dokumenter for å utdype begrunnelsen. Finalistene blir kontaktet av juryen innen fredag 28.mars med spørsmål til avklaring. Juryens henvendelse skal besvares innen fredag 25.april.

Juryens avgjørelse

Juryen vil vurdere befaringer til finalistene dersom dette kan bidra til avklaring. Befaring vil bli lagt til tiden rundt uke 19. juryens arbeid avsluttes innen 1.juni.

Juryen består av:

Peter Butenschøn, juryformann

Marte Bulie, jurymedlem

Gunnar Ridderstrøm, jurymedlem

Hilde Bøkestad, jurymedlem

Cecilia Stokkeland, juryens sekretær

Offentliggjøring

Vinneren offentliggjøres i juni 2014

Departementet ber om å få forslag til prisen sendt på epost til

postmottak@kmd.dep.no med emne ”Statens bymiljøpris 2014”.