– Vi har en solid kundeportefølje og en sterk posisjon innenfor våre områder. I starten av 2014 er det optimisme og pågangsmot preger organisasjonen, sier en energisk Arne Giske.

Optimistisk Veidekke-sjef

Konsernsjef Arne Giske i Veidekke ASA ser for seg et fortsatt solid BA-marked, men at det kan bli noen regionale og segmentmessige svingninger.

– Vi forventer en vekst innen bygg- og anleggsmarkedet i 2014. Blant annet vil komme høye investeringer innen infrastruktur i Norge, sier Giske. Ved siden av entreprenørenheten påvirkes også Veidekke Industri i stor grad av det høye trykket innen anlegg.

Veidekke har en rekke anleggsjobber i porteføljen, men skulle gjerne hatt noen flere virkelig store. De har vært veldig nære ved flere anledninger, men ikke nådd helt frem.

Usikkert boligmarked

På kort sikt er han mest usikker på boligmarkedet i Norge.

– En noe lavere salgstakt vil få konsekvenser for igangsettingen, men for vår del er en tiltagende boligbygging i Sverige oppløftene, sier Giske, som forventer et stabilt næringsbyggmarked.

– Vi har en solid kundeportefølje og en sterk posisjon innenfor våre områder. I starten av 2014, er det optimisme og pågangsmot preger organisasjonen, sier en energisk Giske.

Giske kunne for første gang presentere Veidekkes helårstall for analytikerne og pressen torsdag. Etter et godt andre halvår var det solide tall han kunne vise til. For første gang passerte Veidekke 21 milliarder i omsetning, og de endte til slutt på 21,19 milliarder kroner. De oppnådde et resultat på 775,8 millioner kroner, som tilsvarer en resultatmargin på 3,7 prosent. En sterkt medvirkende faktor til resultatoppgangen er bedre marginer i Veidekke Entreprenør Norge, som er den desidert største enheten i konsernet. De har også hatt en god utvikling i Veidekke Industri, samt at det har vært et bra boligsalg i Sverige.

– Tiltakene fungerer

– Vi er godt fornøyd med utviklingen. Tiltakene vi satte i gang har hatt effekt, og det er både gledelig og motiverende. Dermed har vi tatt viktige skritt mot bedret lønnsomhet for hele konsernet, sier Giske.

Han er fornøyd med marginene, men har enda høyere ambisjoner. Målet er fem prosent på bunnlinjen.

– Vi har fortsatt mye som kan gjøres for å løfte oss ytterligere, sier Giske. Blant annet peker han på at det er noen utfordringer med Veidekke Entreprenør Sverige, svakere boligsalg i Norge samt lav lønnsomhet i enkeltenheter.

– Men en positiv markedsutvikling og høy aktivitet i de fleste områder og en stabilt høy ordrereserve gir grunn til optimisme, sier Giske.