ESSVE tilbakekaller rustfri ekspansjonsbolt

ESSVE tilbakekaller deler av det rustfrie ekspansjonsutvalget som ble levert til norske bygg- og industriforhandlere i perioden juli – januar 2014.

– Tilbakekallelsen av produktene er en forholdsregel etter at det nylig ved interne kvalitetskontroller ble oppdaget at et antall ekspansjonsbolter ikke er korrekt utformet og at det derfor er fare for at montasjen ikke holder lovet lasteverdi, sier daglig leder Morten Bredesen i ESSVE.

Berørte rustfrie ekspansjonsbolter mangler eller har for tynt lag av det foreskrevne voksbelegget Gleitmo 627. Voksen er kun foreskrevet på rustfrie A4 ekspansjonsbolter hvor rustfritt stål er mykere og utsatt for høy friksjon. Voksens oppgave er å smøre konen på ekspansjonsbolten slik at klipset kan gli opp og ekspandere. Voksen er transparent og ikke synlig.

– Det er en viss risiko for at ekspansjonsbolten ikke holder lovet lasteverdi. Det kan medføre at montasjen ikke er sikker. Derfor vil vi fjerne produktene fra markedet snarest mulig. Vi har informert våre bygg- og industriforhandlere og de er i full gang med å kontakte sine berørte sluttkunder. Forhandlerne har blitt bedt om omgående slutte å selge berørte batcher og returnere disse til ESSVE. Vi arbeider med å spore de sluttkunder som har installert berørte produkter. De sluttkundene som tror de har de aktuelle produktene blir bedt om å svare på et spørreskjema som ligger på vår hjemmeside. Ferdig utfylt spørreskjema sendes oss slik at vi snarest kan vurdere om fare foreligger, sier Bredesen.