– Målet for de medarbeidereide selskapene i Norge og Sverige er å kunne betjene både det norske og svenske markedet, sier Jan Ove Holmen.

Holmen etablerer Structor Holding

Dr. ing. Jan Ove Holmen har etablert et nytt rådgivende ingeniørselskap, Structor Holding AS, som er et søsterselskap til Structor Holding AB i Sverige.

Structor-gruppen i Sverige består i dag av 26 spesialistselskaper innen en rekke fagområder med ca. 350 ansatte lokalisert på 21 steder i Sverige.

– Målet for de medarbeidereide selskapene i Norge og Sverige er å kunne betjene både det norske og svenske markedet, sier Jan Ove Holmen.

Lillehammer først ut

I Norge er også det første datterselskapet, Structor Lillehammer AS, etablert. Ytterligere et selskap i Oslo er under stiftelse. Structor Lillehammer AS vil innledningsvis ha fokus på samferdsel- og arealplanlegging, men planen er å utvide med flere fagområder.

Spesialistselskaper

– Våre datterselskaper skal være spesialistselskaper som skal ha den beste kompetansen bransjen kan fremskaffe og vi skal levere på tid og kost basert på best praksis. Det skal være et nettverk av spesialistselskaper i samarbeid for optimal verdiskaping hos kunden, sier Holmen.

Ingen overheadorganisasjon

– I tillegg til spisskompetanse skal vi kjennetegnes ved det mindre selskapets fortrinn i form av enkelhet og effektivitet. Vi skal ha enkle administrative systemer og rutiner, raske beslutninger – ingen lange rapporteringslinjer og ingen overheadorganisasjon. Hos oss skal alle jobbe i prosjekt, sier Holmen.

Medarbeidereide selskaper og overskuddsdeling

I hvert datterselskap skal inntil 65 prosent av aksjene eies av medarbeiderne. I tillegg skal 25 prosent av overskuddet i hvert selskap fordeles likt på de ansatte uavhengig av lønn/posisjon.

– Nye Structor-selskap vil bli etablert forløpende i mange regioner. Dette er en forretningsmodell for flinke fagfolk som ønsker å starte sitt eget rådgiverselskap. Partnerne skal bidra med seg selv og sin kompetanse. Vi tilbyr en komplett forretningsmodell, økonomiadministrasjon, finansiell oppstart, gode råd og support, sier Holmen.

Jan Ove Holmen er kjent for mange i næringen og har blant annet hatt sjefsjobben i eiendomsselskapet Steen & Strøm og ledet Rambøll i Norge over flere år.